Bijen houden van Biologisch


Bijen sterven massaal
.

“Einstein zei als de bijen sterven heeft de mens nog vier jaar te gaan”. Antroposoof Rudolf Steiner voorspelde 100 jaar terug dat wat er nu aan het gebeuren is met de bijen. Wat we niet geleerd hebben van Einstein en Rudolf Steiner dat leren de bijen ons nu zelf, zij sterven massaal.

bijen houden van Biologisch

Op 4 juli organiseer ik opnieuw een Bijendiner op landgoed Op Hodenpijl in Schipluiden en ik nodig je van harte uit hierbij te zijn. Velen van jullie zijn bij het vorige Bijendiner op 4 april geweest dat is een avond geworden die ons zeer geinspireerd heeft. Een van de acties van die avond was dat iedereen naar het volgende bijendiner komt en 2 mensen meeneemt. Op 4 juli geeft een imker ons de stand van zaken over de bijen. Wouter van Dieren, milieupionier van het eerste uur en lid van de Club van Rome, geeft een overzicht van de bijenstand in de wereld. Zonder bijen geen voedsel, dwz die 30 tot 40% van de productie die afhankelijk is van bestuiving. En een nieuwe visie op de relatie tussen gezondheid en biologische voeding. Dit betekent een doorbraak, in de komende jaren. Ook worden de acties verteld die deelnemers aan het vorige Bijendiner gedaan hebben. Met elkaar denken we na wat we zelf kunnen doen.

Het Bijendiner begint om 18.30 uur, we ontvangen je graag om 18.00 uur. Je kunt een bezoek brengen aan de Levende Buitenplaats van Hodenpijl tussen 16.00 en 18.00 uur leidt een imker je rond bij de bijenkasten. Je kunt zien of het Bijenbloemenzaad dat we met elkaar op 4 april uitgestrooid hebben, in bloei staat. Je kunt ook de groentetuin en dieren bezoeken. Het diner is een heerlijk 2-gangen vegetarisch diner geserveerd met glas wijn en een dessert voor de prijs van €32,50 in biologisch restaurant de Herdershof. Voor thuis krijg je een potje honing mee, Rootz en Bijenbloemenzaad.

Fruitbomen staan in volle bloei en bijen zijn druk aan het werk. Vele duizenden honingbijen zorgen ervoor dat de fruitbomen worden bestoven zodat wij gezonde appels, peren en bessen kunnen eten. ‘Bijen houden van biologisch’ laat zien dat bijen beter af zijn bij biologische boeren en telers. Zij gebruiken immers geen chemische bestrijdingsmiddelen en besteden meer aandacht aan natuurlijke biodiversiteit. ‘Bijen houden van biologisch’ is een gezamenlijk initiatief van Eosta en de Bijenstichting.

Je kunt je aanmelden via www.ophodenpijl.nl. of direct via de link Bijendiner.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *