BLOOM your message

bloom

Bloemetje over de post

Verantwoord consumeren en tegelijk iemand verrassen met een kaart of een potlood, dat is de essentie van BLOOM your message. Prachtige kaarten van handgeschept papier met bloemzaadjes, waaruit vrolijke bloemen opkomen wanneer je ze in vochtige aarde legt. En potloden waaruit bloemen, kruiden of groenten ontkiemen als je ze in de grond steekt. Dat is nog eens origineel! 

Zonde hè, al die kaarten die na verloop van tijd bij het oud papier belanden. O ja, papier wordt gerecycled tot nieuw papier, maar toch. En zonde hè, die potloodstompjes die te klein zijn om vast te houden en dus worden weggegooid. De initiatiefnemers van BLOOM your message willen met hun producten de afvalberg verkleinen. Het startende bedrijf biedt wenskaarten van bloei-papier en ‘bloeipotloden’.

bloom

Fleurig boeket over de post
“Wij maken duurzame wenskaarten van bloeipapier. Dit is handgeschept papier met bloem-zaadjes. Wanneer de kaart in zijn geheel in de grond geplant wordt, komen er vanzelf vrolijke bloemen op. Je stuurt dus letterlijk een bloemetje over de post,” vertelt Sjoerd van Dijk, één van de drie vrienden die samen BLOOM hebben opgericht. Behalve wenskaarten die via winkels en webshops te koop zijn, maken ze ook persoonlijke producten als geboortekaartjes en bedankkaarten en veel drukwerk voor bedrijven die hun relaties en klanten willen verrassen. Bijna elk gewenst formaat en ontwerp is mogelijk!

Origineel moestuincadeau
Iedereen heeft wel een vriend, schoonvader of tante die gek is op tuinieren of koken. Geef hem of haar een bloeipotlood cadeau! Deze potloden van de Deense startup Sprout zijn met de hand gemaakt van verantwoord cederhout, met vulling van klei en grafiet, dus niet schadelijk voor mens en dier. De potloden bevatten zaadjes van bloemen (bijvoorbeeld vergeet-me-nietjes), kruiden (waaronder basilicum), of groenten (zoals cherrytomaatjes). Je steekt ze in de grond en voilà! Een superleuk cadeau voor bijvoorbeeld de feestdagen.

bloom bloom

Toekomstplannen
Momenteel richt BLOOM zich op de kerstkaarten: “Zo wens je iemand echt een bloeiend 2017.” Ook zitten er BLOOM-producten in het geweldige ‘Krom is het nieuwe recht’-kerstpakket, samengesteld door Kromkommer. Een tof pakket vol met duurzame producten, ideaal om je personeel mee te verwennen.

In de toekomst volgen meer nieuwe plantbare producten waar de wereld letterlijk groener van wordt. “We doen gewoon waar we zelf in geloven, houden vast aan onze principes en laten ons door ons enthousiasme leiden!”

Duurzaam ondernemen
BLOOM your message wil met haar producten mensen verrassen, doen verbazen en een geluksgevoel geven. In de filosofie van BLOOM kan dit alleen als er een juiste balans gevonden wordt tussen ecologische, economische en sociale belangen. Niet alleen middels duurzame producten, maar ook door een duurzame band met de afnemers. Dit betekent persoonlijk contact en luisteren naar de wensen van de klant. Bij BLOOM krijgt u gegarandeerd een eerlijk en uniek product!

www.bloom-yourmessage.nl

Tekst: Keihart.nl | Nanny Schutte

Mail & Win
Kans maken op zo’n origineel bloei-cadeau? Vul hieronder je gegevens in en wie weet ontvang jij 1 van de pakjes kaarten met een bloeipotlood!

Deze Mail & Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de 5 winnaars van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail & Win-rubriek met andere acties mee, en ook op hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!
En wil je echt niets missen van De Betere Wereld, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *