Cacao en kokos in de tuin

Bodembedekkers zijn er in verschillende vormen en smaken. Je kunt kiezen voor tegels of gras, maar ook voor bijvoorbeeld cacaodoppen of kokossnippers. Afhankelijk van de toepassing maak je je keuze. Pokon Cacaodoppen en Pokon Kokos Bodembedekker hebben als groot voordeel dat ze een onkruidwerende werking hebben, plasvormging  tegengaan en beschermen tegen vorst. Het zijn 100% natuurproducten en de tuin geef je meteen een fraai en verzorgd uiterlijk. 

Borders

Cacaodoppen zijn ideaal voor toepassing in borders. Strooi een laagje van ongeveer vijf centimeter in de border en besproei het geheel. Het laagje cacao heeft een onkruidwerende werking en houdt bijvoorbeeld slakken en katten op afstand. Bovendien blijven regenplassen niet in je tuin staan.

Lees ook: Herstel je gazon

Speelplek en looppad

Kokossnippers zijn gemaakt van de zachte bast van kokosnoten en daardoor ideaal voor de aanleg van een looppad of als bodembedekker bij speeltoestellen of schommels. Zelfs op blote voeten voelen kokossnippers prettig zacht aan. In tegenstelling tot een betegeld tuinpad zorgt kokos ervoor dat regenwater snel de bodem in kan zakken. Dat voorkomt typische tegelproblemen als plasvorming en groene aanslag. Daarnaast wordt onkruidvorming tegengegaan.

Wil je meer informatie? Ga naar www.pokon.nl! 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *