De natuur doet wonderen, vaak onopgemerkt…

De natuur doet wonderen, vaak onopgemerkt…

Polderkefir

Polderkefir is een kant en klare waterkefirdrank en is volkomen lactose- en glutenvrij. Maar polderkefir is ook een licht bruisende, heerlijke en gezonde frisse dorstlesser die door de natuur wordt gebrouwen. Lekker, en dan nog gezond ook? Jazeker, en nu eens niet iets dat over een paar jaar het tegengestelde blijkt te zijn. Want kefir bestaat al zo lang dat men de oorsprong niet eens meer weet. De subtiele smaak van polderkefir komt van de 100% biologische dadels en vijgen, die tijdens het fermenteren hun smaak aan de drank afgeven. Polderkefir bevat slechts 2-4 gram restsuiker per liter (8-16 kcal). Door het gisten ontstaat er natuurlijk wat alcohol, maar dat is zo weinig (< 1,2%) dat het geen enkele invloed op u zou mogen hebben. Een beetje polderkefir is zelfs goed voor kinderen vanaf de leeftijd dat ze fruithapjes krijgen.

Waterkefir

kefirkorrels

Waterkefir is een in de natuur voorkomend organisme dat, wanneer het in een gistende omgeving wordt gebracht, de voor ons zo belangrijke melkzuurbacteriën produceert. Polderkefir wordt op ambachtelijke wijze gemaakt: waterkefircultuur wordt samen met bovengenoemde ingrediënten toegevoegd aan water waarin biologische suiker is opgelost. Er ontstaat dan een fermentatieproces waarbij de suikers worden omgezet en de voor de mens essentiële melkzuurbacteriën ontstaan. Het bereiden van waterkefirdrank is een natuurlijk proces waarbij temperatuur en licht veel invloed hebben. Het is dan ook vrijwel onmogelijk om bij iedere “oogst” exact dezelfde smaak te krijgen, en zo kan het dus zijn dat u verschil proeft tussen de flessen onderling. Dat is nu eenmaal de charme van een natuurproduct. Het juiste tijdstip van “oogsten” is als de waterkefir alle suikers heeft omgezet zodat polderkefir zo goed als geen suiker meer bevat. Dit berust op ervaring, een scherp oog voor het proces en een goede timing, zodat u van een lekkere, maar bovenal gezonde, dorstlesser kunt genieten.

Probiotica

lactobacillen 2

Probiotica is de wetenschappelijke verzamelnaam voor micro-organismen die een gunstige werking hebben op de gezondheid van de mens. Melkzuurbacteriën (lactobacillen) behoren tot deze organismen. Al in de oudheid wist de mens voedsel houdbaar te maken door het te laten fermenteren met behulp van deze bacteriën en daarmee de groei van schadelijke bacteriën te beperken. Dit heeft echter pas sinds het begin van de vorige eeuw de aandacht van de wetenschap.

Houdbaarheid

Door nagisting in de fles ontstaat wat bezinksel, dit is volkomen normaal en gezond. Hierdoor kan de druk in de fles enigszins oplopen, dus bewaart u polderkefir het beste in de koelkast (lage temperatuur geeft minder nagisting). Polderkefir is lekker op kamertemperatuur, maar de meeste mensen vinden het gekoeld het lekkerst. Houdt u niet van koude dranken, bewaar dan polderkefir gerust buiten de koelkast maar draai de dop iets los zodat er niet teveel druk in de fles ontstaat. Het openen van de fles heeft geen invloed op de houdbaarheid. Als u polderkefir langer bewaart zal de smaak door de nagisting wat zuurder worden en het bruisende karakter toenemen, wat door sommige mensen nog lekkerder wordt gevonden.

Puur natuurlijk en “raw”

Er is geen enkel chemisch middeltje aan polderkefir toegevoegd. Omdat door de melkzuurbacteriën in polderkefir geen schadelijke bacteriën kunnen gedijen, zijn dergelijke ongewenste en veelal ongezonde toevoegingen niet nodig. Polderkefir is geopend even lang houdbaar als ongeopend, maar polderkefir is niet om te bewaren, want in de koelkast lest het uw dorst niet en helpt het uw gezondheid evenmin!

Bevordert de gezondheid

Hoeveel u drinkt is natuurlijk aan u, maar dagelijks een glas is zeker aan te bevelen als het u gaat om uw gezondheid te bevorderen. De melkzuurbacteriën in polderkefir stimuleren de spijsvertering en het immuunsysteem en bestrijden schadelijke bacteriën in de darm. U kunt zoveel drinken als u wilt, maar meer dan 1 à 2 glazen per dag is bij een goede gezondheid niet nodig. Polderkefir is geen geneesmiddel, maar er zijn veel ongemakken bekend waarbij polderkefir helpt, en dat beperkt zich niet tot darmklachten alleen.

Meer weten

Op www.thebaldbrewer.nl vindt u meer algemene informatie over waterkefir en probiotica en de winkels waar polderkefir verkrijgbaar is. Omdat The Bald Brewer de producent is van polderkefir, en dus commercieel betrokken, mogen zij uitsluitend op specifiek verzoek informatie verstrekken over klachten waarbij gebleken is dat polderkefir verlichting kan bieden. Natuurlijk kunt op het internet van alles vinden over de heilzame werking van waterkefir. Hebt u een specifieke vraag, stuur dan een email naar info@thebaldbrewer.nl.

The Bald Brewer produceert, u consumeert.

Achterkant geheel

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *