Draag bij aan een betere wereld met een groene energieleverancier 

Draag bij aan een betere wereld met een groene energieleverancier 

Kies jij al bewust voor een contract bij een groene, schone energieleverancier? Een combinatie van Natuur & Milieu en WISE werkte de afgelopen jaren al meermaals aan een lijst met de meest groene energieleveranciers in Nederland. Deze lijst geeft consumenten een goed beeld van de energiemaatschappijen die voornamelijk werken met schone stroom, voortkomend uit de opwekking via zonnepanelen en windmolens. Niet alleen de schone stroom maakt juist deze partijen interessant; ze dragen ook bij aan een voortdurende stimulans van de omslag naar schone en duurzame energie in Nederland. 

Er zijn verschillende manieren om een geschikte energieleverancier voor jouw huishouden te vinden. Overigens is het vergelijken van het aanbod van verschillende leveranciers niet alleen interessant om een groene partij te vinden. In dit artikel lees je er meer over. 

Maak gebruik van een online vergelijkingstool 

Waarom energie vergelijken belangrijk is, naast de mogelijkheid om een groene leverancier te vinden? Door regelmatig te controleren of je huidige contract past bij de markt voorkom je dat je maandelijks te veel voor je energie betaalt. Particulieren kunnen al snel tientallen tot zelfs een paar honderd euro besparen op jaarbasis. Het gebruik van een online vergelijkingstool is hierbij heel eenvoudig. Vul je huidige verbruik in en geef aan bij welke energieleverancier je momenteel een contract hebt lopen, om de tool vervolgens te laten bepalen of er goedkopere alternatieven zijn. Je kunt het goedkopere energiecontract direct afsluiten vanuit zo’n tool. 

Kies voor een aantal zonnepanelen op het dak 

Naast een bewuste keuze voor een groene, schone energieleverancier, is het interessant om de investering in zonnepanelen te overwegen. De afgelopen jaren is het aantal installaties van zonnepanelen fors toegenomen in Nederland. Zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Overigens gaat het hierbij niet uitsluitend om aansluitingen binnen particuliere huishoudens; ook bedrijven investeren vaker in de mogelijkheden om voortaan zelf groene stroom op te wekken. Enerzijds vanuit een duurzame gedachte, anderzijds om flink te besparen op de kosten. 

Voor wie een investering in zonnepanelen op dit moment (nog) niet mogelijk is, biedt de keuze voor groene stroom van een schone energieleverancier de uitkomst. Voorbeelden van groene leveranciers volgens de lijst van de eerder aangehaalde partijen zijn onder meer Energie VanOns, Powerpeers, Pure Energie, Energy Zero en Greenchoice. Je vindt de volledige lijst met groene, schone energiemaatschappijen onder meer op de website van Greenpeace. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *