Een beter milieu begint bij…

milieu bouwpaats

… je verbouwing. Want er zijn veel manieren waarop je de overlast voor je directe omgeving – waaronder je buren – zoveel mogelijk kunt beperken. Onder andere door ze zo goed en vroeg mogelijk op de hoogte te stellen van je plannen. Zo weten ze waar ze aan toe zijn en kunnen jullie je behoeften op elkaar aanpassen.

Maar we willen het voornamelijk hebben over de lange termijn. Kun je ervoor zorgen dat het milieu zo min mogelijk last heeft van jouw afval? En tijdens je verbouwing op een verantwoordelijke manier van je bouwafval af komen?

Het antwoord is ja. Een volmondig ja, zelfs.

Van welke bouwmaterialen wil ik af?

Dat een verbouwproject of sloopklus enorme bergen afval met zich mee kan brengen, is geen geheim. Maar van welke afvalstromen spreken we? Hout? Beton? Puin? Het is goed om dat van tevoren te weten, zodat je exact weet wat voor container je nodig hebt. Probeer ook te bepalen hoe groot je afvalstroom zal zijn, zodat je een container kunt kiezen van het juiste formaat. Je kunt het formaat van de afvalbak hier namelijk op aanpassen.

Welke bak heb ik dan nodig?

Goeie vraag! Om het milieu te sparen, is het aan te raden om een specifieke container te huren. Voor iedere soort afval is er namelijk een specifieke bak te huur. In een grofvuil container kun je onder andere huisraad, bouw- en sloopafval, steenachtige materialen, papier, plastic, hout en isolatiemateriaal kwijt. Ga je muren en vloeren vervangen? Dan kun je je oude kwijt in een puincontainer. Deze is geschikt voor keramische producten, harde steensoorten en diverse soorten tegels. Voor verschillende typen hout, waaronder hard- en zachtboard, spaanplaat, mdf, meubels, beschilderd hout, kozijnen en deuren kies je een houtcontainer.

Kom je er niet helemaal uit? Op de website van Regiocontainer staat duidelijk aangegeven wat er allemaal wel en niet in de specifieke containers gedeponeerd mag worden. Zo kies je met groot gemak de juiste afvalbak.

En wat gaat dat geintje me kosten?

Dat is volledig afhankelijk van de soort container en de afmetingen die je kiest. Bij Regiocontainer betaal je een all-in prijs voor het huren van een bak. Bij de huurprijs, voor een standaard duur van zes weken, is ook 21% btw en de milieutoeslag inbegrepen. Voor het verwerken van het afval en het plaatsen en transport van je container worden eveneens geen extra kosten in rekening gebracht. Tel uit je winst!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.