In De Groene Stoel: My Satino Black (Mail & Win!)

Duurzaam, zacht én toch sterk toiletpapier!

De rol voorbij. Gevouwen toiletpapier is dé innovatie van nu! Wij gingen er eens goed voor zitten, samen met Bas Gehlen, directeur Van Houtum BV.

Wat kunt u De Betere Wereld-lezers vertellen over My Satino Black?
Satino Black is een merk van papierproducent Van Houtum uit Swalmen, gemeente Roermond. Tot nu toe was het duurzame merk vrijwel alleen te koop in de zakenmarkt. Met het online platform My Satino Black (www.mysatinoblack.com)
hebben consumenten de mogelijkheid om ook thuis gebruik te maken van het Cradle-to-Cradle merk Satino Black.

Op de website My Satino Black vind je een matzwarte houder met designuitstraling, die wij de BriQ noemen. Deze houder vul je met het Satino Black toiletpapier. Geen rollen, maar losse vellen die recycled en ook nog eens Cradle-to-Cradle gecertificeerd zijn. Duurzaam, makkelijk én besparend in gebruik.satino1

 

Satino Black draagt als enige ter wereld de keurmerken FSC-recycled, Europees Ecolabel én Cradle-to-Cradle. Wat betekent dat?
Satino Black is uniek omdat het vooroploopt in duurzaamheid. Wij zorgen voor een duurzame en relaxte toiletbeleving bij jou thuis. Door ’s werelds milieuvriendelijkste toiletpapier en dispensers te gebruiken, lever je heel makkelijk een positieve bijdrage aan een duurzame toekomst. De dispenser is gemaakt van gerecyclede kunststof en draagt ook het Cradle-to-Cradlekeurmerk. Het toiletpapier wordt in Nederland volledig CO2-neutraal geproduceerd van lokaal opgehaald oud papier. Voor de productie van het toiletpapier is veel energie, en met name hete lucht nodig. Voor Satino Black wordt alleen gebruik gemaakt van energie uit hernieuwbare bronnen, dus groene elektriciteit en groen gas.
Hoe kan Satino Black mij als consument helpen om te participeren in een betere wereld?
Op dit moment wordt nog steeds veel toiletpapier van verse houtvezel gemaakt. Dat vinden wij een slechte zaak. Satino Black pakt het anders aan: onze producten worden gemaakt van 100% oud papier. Wij bieden in feite een compleet recycling concept: van jouw lokaal ingezamelde oud papier maken wij Satino Black toiletpapier. Thuis hang je de Satino Black BriQ houder op. Mocht je ooit afscheid nemen van Satino Black, dan zamelen we deze houders weer in, zodat deze gerecycled worden tot nieuwe dispensers. Zo draag je bij aan het totale kringloop- en recyclingproces!de betere wereld

Waarom zou ik als gebruiker willen overstappen van een rol toiletpapier op gevouwen toiletpapier van Satino Black?
Satino Black is het toiletpapier van de toekomst! Naast de hierboven beschreven milieuvriendelijke manier van produceren, heeft het gebruik van losse vellen een besparend effect en is Satino Black ook gewoon ontzettend hip op je toilet of badkamer. Je bestelt het papier makkelijk en snel online, het wordt gratis thuisbezorgd en je krijgt. van ons als extra service een reminder wanneer
het tijd wordt om nieuw papier te bestellen. Zo zit je nooit zonder!

Circulaire economie belooft veel milieuwinst én enorme werkgelegenheid. Welke relatie heeft Satino Black met deze term? Wat is het verschil met Cradle-to-Cradle?
Wij signaleren dat de bronnen van onze aarde uitgeput raken en zien de oplossing in het sluiten van lokale kringlopen (circulaire economie) met gezonde materialen (Cradle-to-Cradle). Die oplossing verbindt het bedrijf met al zijn medewerkers in de omgeving met een positief effect voor mens, milieu en winst.

Hoe kijkt u tegen samenwerkingen met bijvoorbeeld gemeenten, verwerkers en toeleveranciers aan? Is Van Houtum leading by example, of ziet u dat u veel harder gaat dan andere partijen willen of kunnen?
Circulaire economie staat of valt met samenwerking in de keten en wij zijn dankbaar en trots dat het ons lukt om steeds partijen te vinden met wie we kunnen ontwikkelen en samenwerken voor de lange termijn.

Is er contact met eindgebruikers (consumenten, klanten van horeca/openbare voorzieningen) en zo ja, hoe gebruikt u hun feedback?
My Satino Black is een nieuwe start-up, en we zijn razend benieuwd naar de feedback van onze gebruikers. We juichen terugkoppeling dan ook toe, en dat kan via onze Facebook- of Twitter-pagina. Ook staat er een e-mailadres op de website en zijn wij tijdens kantooruren altijd bereikbaar voor persoonlijk contact!

Kun je het toiletpapier ook eerst testen?
Dat kan! Gekscherend wordt gerecycled toiletpapier wel eens vergeleken met schuurpapier. Dat zetten we graag recht. Vraag een samplebox aan op www.mysatinoblack.com zodat je het zelf kunt testen!

Tot slot een persoonlijke vraag: welk toilet is u het meest bijgebleven?De Groene Stoel
De toiletruimtes met de Urimat in Finland. De Urimat is een watervrij urinoir met bovenop een display waarop advertenties en commercials worden vertoond. Het is een concept van onze klant Novosan uit Helsinki die is gespecialiseerd in het inrichten van milieuvriendelijke sanitaire ruimtes. Met hele mooie designproducten doen ze er alles aan om van het toilet een visitekaartje te maken. Ze zijn heel erg gecharmeerd van Satino Black dat qua uitstraling – hip, trendy en gedurfd – perfect bij hun past.

Toen wij eerder dit jaar de Satino Black Qlash commercial lanceerden, waren ze meteen enthousiast.
De marketingdirecteur van Novosan vertelde mij dat ze blij verrast waren met de Satino Black geurlijnen, en ze dachten dat het leuk zou zijn om de Satino Black geurcommercial op hun Urimats met display te laten zien. Inmiddels hebben al veel
Finnen de commercial in publieke toiletruimtes gezien. Geweldig, toch?!

Mail & Win
Maak kans op 1 van de 10 BriQ starterspakketten met het gevouwen My Satino Black toiletpapier! Doe ook mee, stuur ons je gegevens en maak kans.

PS: Volg ons op Facebook voor nog veel meer nieuws en acties!

*Alle inzenders ontvangen onze Nieuwsbrief. Natuurlijk kan je je daarvoor direct weer afmelden, maar dan mis je waarschijnlijk veel meer Win-acties en ander inspirerende artikelen 😉 Zie verder de Actie-voorwaarden.

De Mail&Win actie is afgerond, de winnaars zijn bekend en ontvangen z.s.m. hun prijs.
Bedankt voor deelname en de winnaars gefeliciteerd!!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *