Kies voor duurzame tassen

Het is alweer een aantal jaar geleden dat we gratis plastic tasjes mochten ontvangen bij een aankoop in de winkel. Als we tegenwoordig een plastic tas willen voor onze boodschappen dan moeten we ervoor betalen. De richtprijs is €0,25 voor een plastic tas, maar winkels mogen zelf bepalen welke prijs ze vragen.

Het verbod op gratis plastic tasjes zorgt ervoor dat we plastic afval tegengaan. Daarnaast worden er minder grondstoffen verspild. Het is belangrijk dat wij als consumenten ons bewustzijn vergroten en daardoor ons gedrag gaan aanpassen, gezien plastic afval één van de grootste milieuproblemen is. Denk hierbij aan duurzamer gedrag en het feit dat we plastic tassen gaan hergebruiken. Duurzame tassen zijn een goede oplossing en dienen ter vervanging van plastic tassen. Steeds meer mensen kiezen voor duurzame tassen.

Duurzame tassen; een goede keuze

Maar wat zijn nou precies duurzame tassen? Wanneer artikelen duurzaam zijn, betekent het dat ze geproduceerd zijn onder gunstige omstandigheden voor mens, dier en milieu. Dit houdt o.a. in dat er wordt gekozen voor duurzame materialen en er wordt op een eerlijke manier geproduceerd. Duurzame materialen zijn bijvoorbeeld gerecycled katoen, bamboe en jute. Daarnaast zijn alle gerecyclede materialen zoals plastic flessen en polyester duurzaam. Een voorbeeld die we verder uitwerken is jute. Jute is na katoen de meest gebruikte plantaardige vezel in de textielindustrie. De vezel wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor de productie van tassen. Jute is CO2 neutraal, biologisch afbreekbaar en sterk.

Door de toenemende vraag naar duurzame alternatieven voor plastic tassen, zien we steeds meer duurzame tassenmerken op de markt verschijnen. Verkoop jij als merk duurzame tassen? Dan draagt dit positief bij aan jouw imago. Door de aankoop van duurzame tassen vertonen klanten duurzaam gedrag en dragen ze bij aan een betere leefomgeving. Duurzaam ondernemen geeft jouw bedrijf of organisatie toekomst. Samen kunnen we werken aan een duurzame toekomst.

Duurzame tassen ter promotie

Consumenten willen steeds vaker duurzame tassen. Jij als ondernemer kan een steentje bijdragen aan een beter milieu en je klanten het juiste voorbeeld geven. De tassen kunnen bedrukt worden en ter promotie dienen. Door het grote drukoppervlak zijn tassen uitermate geschikt om te laten bedrukken met een mooie kleur opdruk. Draagtassen bedrukken is een goed alternatief voor plastic tassen. Laat ook schoudertassen bedrukken voor dagelijks gebruik. Bedrukte duurzame tassen hebben een groot bereik, gaan lang mee en vergroten op een gepaste wijze de naamsbekendheid.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *