Kwaliteitskeurmerk Demeter: strenge normen, echte waarde

De Demeter kernwaarden voor de rijke biodynamische landbouwcultuur gaan verder dan die voor biologische producten en komen tot een levende bodem, dierenwelzijn en de energie van onze producten.

Er wordt gestreefd naar een kringloop van voer en mest op het eigen bedrijf, waarbij wij de strengste eisen qua meststof gebruik behandelen. Demeter boeren en tuinders verrijken de bodem met compost en kruidenpreparaten. Onze koeien en geiten worden niet onthoornd en bij elke 100 kippen lopen 2 hanen om stress te voorkomen. Bij ons geen mega stallen met extreme vleesrassen, wat het gebruik van krachtvoer en antibiotica nagenoeg overbodig maakt. Producten met het Demeter kwaliteitskeurmerk zijn zo puur en onbewerkt mogelijk. Alleen kruiden, specerijen en pure extracten zijn toegestaan.

Demeter kwaliteit

Naast de zorg voor voedingsmiddelen vol levenskracht besteden de boeren en verwerkers ook zorg aan de bedrijfsomgeving. Er is grote aandacht voor het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en de sociale en economische vernieuwingen op en rond een bedrijf. Hierdoor zijn biodynamisch werkende bedrijven vaak voorloper bij nieuwe initiatieven zoals landbouw en zorg. Zij realiseren actieve contacten met de consument door boerderijwinkels, webshops of klantenkringen.

Wanneer krijgt een product een Demeter-keurmerk?

Alle producten met een Demeter-keurmerk voldoen in ieder geval aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd. Boeren en verwerkers die daarnaast voldoen aan de Demeter-normen en -richtlijnen ontvangen na de controle een Demeter-certificaat en mogen het Demeter-keurmerk voeren.

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *