Natuurlijk Jordanië

Jordanië

Dat Jordanië een overvloed aan cultuurschatten bezit, moge duidelijk zijn. Maar wist je dat het ook voor hike-lovers en natuurjunkies een prachtige bestemming is? Trek je wandelschoenen aan of stap op een mountainbike om deze prachtige reservaten te ontdekken.

Het Ajloun Natuurreservaat ligt in de prachtige Ajloun hooglanden, zo’n anderhalf uur rijden ten noorden van Amman. Het is de perfecte omgeving voor wandel- en fietstochten door de uitgestrekte bossen van eiken- en pistachebomen, afgewisseld met pijnboompitten, hazelnoot en wilde aardbei bomen. De bomen zijn heel belangrijk voor de lokale bevolking, niet alleen vanwege hun pracht en het hout, maar ze worden ook gebruikt voor voedsel en medicijnen. In het reservaat zijn twee hiking trails uitgezet met speciale plekken om te kamperen.

Wadi Mujib Reservaat
Vlakbij de oostkust van de Dode zee ligt het enorme Mujib Biosphere Reserve, het laagst gelegen natuurreservaat ter wereld. Dit natuurreservaat ligt in de diepe Wadi Mujib kloof die in de Dode Zee eindigt, op 410 meter onder zeeniveau. Het reservaat sterkt zich uit tot de Karak en Madaba bergen, die wel zo’n 900 meter boven zeeniveau kunnen zijn. Moet je nagaan: 1300 meter hoogteverschil in één reservaat! De biodiversiteit is dan ook enorm. Er zijn meer dan 420 soorten planten, 102 soorten vogels en vele soorten roofdieren. Maak een te gekke kanotocht of trek je wandelschoenen aan voor een sportieve hike.

Jordanië

Dana Natuurreservaat
Het uitgestrekte, bergachtige Dana Natuurreservaat leent zich bij uitstek voor prachtige wandelingen, canoying en mountainbike tochten. De vergezichten zijn adembenemend, de mogelijkheden eindeloos. De wandelingen variëren van een paar uur tot zelfs een paar dagen. Voor de echte wandelaars onder ons bestaat er een zevendaagse hike van Dana naar Petra. Deze prachtige tocht wordt ook wel de Inca Trail van het Midden Oosten genoemd. De wandeltocht loopt door kloven en valleien, bedoeïenendorpjes en de Wadi Rum woestijn, om uiteindelijk te eindigen in dé nationale schat van Jordanië: Petra.

Jordanië

Azraq Reservaat
In het hart van de Oostelijke Woestijn ligt het unieke Azraq wetland, de thuishaven van vele soorten vogels. Rond de plassen en moerassen loopt de Marsh trail, een wandeling van zo’n 1,5 kilometer. De wandeling leidt langs een uitkijkplatform, de place to be voor vogelspotters.

Meer informatie vindt u op de website van Visit Jordan.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *