Ook bij nieuwere woningen: gasverbruik kan lager door betere vloerisolatie

duurzame energie

Hogere besparing en meer comfort dankzij flexibele thermosfles

“Ook nieuwere woningen en woningen met energielabel A en B gebruiken gemiddeld veel meer gas dan de bedoeling is. Heeft de woning vloerverwarming dan is het gasverbruik nog hoger.” Opmerkelijk. Gelukkig brengt een Nederlandse uitvinding redding.

Door het principe te hanteren van ‘de flexibele thermosfles’ kan ook bij deze zogenaamd energiezuinige woningen het comfort verhoogt worden en kan de energienota flink lager uitvallen. Dat lichten we graag even toe. Welk huis je ook hebt, de voornaamste oorzaak van een te hoog gasverbruik is dat de toegepaste vloerisolatie (EPS, of purschuim) voortdurend warmte blijft lekken naar de koude grond en fundering.

duurzame energie

Bewoners van nieuwbouw kiezen lang niet altijd voor vloerverwarming en hebben daar later vaak spijt van. Het comfort van de vloer valt tegen en om de vloer toch voldoende warm te krijgen, moeten ze hoger stoken om toch comfortabel te kunnen wonen. Dat wordt nog hoger naarmate je veel ouder wordt – je lijf is immers minder in staat jezelf te verwarmen. Extra warmte verdwijnt ook nog door muren, ramen en ventilatie. Heeft de woning vloerverwarming dan is het verbruik nog hoger dan het al te hoge verbruik van de woning zonder vloerverwarming. Het vloerverwarmingssysteem is vaak zo traag dat geadviseerd wordt om de verwarming maar gewoon aan te laten en geen nachtverlaging toe te passen.

De oplossing

In beide genoemde situaties kan dat gasverbruik flink omlaag. Enige wat er hoeft te gebeuren, is door het principe van de flexibele thermosfles te gebruiken, direct onder de vloer. De zogenaamde Thermoskussens van Tonzon uit Enschede hebben dit principe. Dit innovatieve, op- en uitvouwbare isolatiemateriaal blokkeert de warmteuitstraling aan de onderzijde van de vloer. En wég is je lek. Het resultaat? Een vloer zonder vloerverwarming wordt warmer met minder energie en dus stook je minder hoog. Heb je een vloer met vloerverwarming, dan kan je die eindelijk beter regelen en met veel minder energie.

vloerisolatie

“Soms worden vloeren warm op plekken waar ze voorheen helemaal niet warm werden” vertelt Ton Willemsen, directeur Tonzon

Meer nodig?

De mooiste reactie is natuurlijk van iemand, die al veel heeft geprobeerd en uiteindelijk pas tevreden is met genoemde vloerisolatie, zoals de familie Coenen uit Den Haag: “In onze parterrewoning uit ‘30 hebben wij Tonzon vloerisolatie aangebracht. Zelfs bij de extreme kou van -10 is het gerieflijk. Ooit heb ik onder meer met steenwol en radiatorfolie al eens isolatie aangebracht en ook de randkieren met schuim gedicht, zónder resultaat. We hebben zelfs overwogen de hele vloer eruit te slopen en vloerverwarming te installeren of om te verhuizen, omdat de kou langs de benen bleef optrekken. Door de goede testresultaten en recensies van Tonzon heb ik de vloeren hiermee geïsoleerd. De kruipruimte werd droog. Mensen die Tonzon vloerisolatie overwegen mogen bij ons in de ‘showroom kruipruimte’ een kijkje komen nemen!”
www.tonzon.nl

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.