Plexiglas over? Niet weggooien, maak er wat moois van!

Je kent het wel, klaar met klussen en er blijven zoveel materialen over dat het eigenlijk zonde is om deze niet te gebruiken. En dus bewaar je het maar weer. Ondertussen groeit de berg en de ideetjes blijven uit. Hieronder een opsomming van wat je zoal met restjes plexiglas kunt doen.

Ga je dus binnenkort aan de slag met plexiglas of heb je net een klusje afgerond dan kun je de restjes mooi opgebruiken net zoals de restjes plexiglas lijm. Dit spaart het milieu en levert je een hoop leuke accessoires op. En natuurlijk enkele uren DIY plezier.

We hoeven je niet uit te leggen hoe je plexiglas kunt snijden of verlijmen, aangezien je met restjes werkt. De ervaring hierin heb je al opgedaan tijdens het klussen en dus concentreren we ons op het aandragen van onwijs leuke ideetjes.

Miniplantjes bak

Een trend op woongebied zijn de miniplantjes die in een soort van plexiglas terrarium bakken gehouden worden. Plantjes zijn altijd goed, zuiveren de lucht en zeker deze mini’s nemen weinig ruimte in. De bakken zijn gemaakt van plexiglas en met een beetje secuur werken kun jij ze helemaal zelf maken.

Onderzetters

Plexiglas onderzetters kom je overal in de winkels tegen, logisch want ze zijn erg makkelijk schoon te maken en dus ideaal voor op tafel. Maar denk ook eens iets groter, onder een plant, pan of theepot misstaat een onderzetter niet. En deze onderzetters van plexiglas kun je bovendien gemakkelijk zelf maken in elk gewenst formaat en helemaal naar je eigen smaak.

Agenda of planner

Je kent ze wel, de agenda’s of planners van plexiglas. Leuk voor aan de muur of als je een staande versie maakt voor op je bureau. Nu zal je nooit meer een afspraak of iets anders belangrijks vergeten. Deze agenda of planner van plexiglas is snel gemaakt en gaat jarenlang mee. Veel beter toch dan al die andere planners of agenda’s!

Spaarpotten

Geld sparen, dat willen we allemaal. En omdat je nu allemaal leuke DIY dingetjes maakt van restjes plexiglas en niet naar de winkel rent om deze dingen te kopen zul je best wel wat geld besparen. Tijd dus om een spaarpot te maken van plexiglas. En het leuke is dat je kunt zien hoeveel er al in zit! Maak voor elk doel een spaarpot, net zoals onze grootouders dat hadden. Een potje voor de vakantie, eentje voor een avondje uit, nieuwe kleding en meer…

Dozen

Als je een beetje erg veel plexiglas overgehouden hebt van je klus kun je er misschien wel dozen of boxen van maken. Zo kun je er een heleboel spullen in kwijt en dat scheelt weer in huis. En mocht je de smaak echt te pakken hebben dan kun je er zelfs grotere dingen mee gaan maken, zoals flinke opbergdozen, roomdividers, bijzettafels en meer.

En mocht je dan alsnog restjes over hebben, nou er zijn vast nog wel duizend en een andere projecten te bedenken. De beste ideetjes doe je op door gewoon eens om je heen te kijken en het plexiglas te gebruiken dat anders weggegooid zou worden. Hergebruiken in een DIY project is het beste wat jij voor het milieu kan doen! Tips zijn aangeleverd door https://kunststofplatenshop.nl/

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte Of en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *