Primeur in Nederland: CO2-neutraal trouwen

Duurzame Bruiloft kan per bruiloft de CO2uitstoot van een huishouden besparen.

Een gemiddelde bruiloft stoot ruim 10 ton CO2 uit. Dit is meer dan de jaarlijkse uitstoot van een gemiddeld Nederlands huishouden. De oprichters van Duurzame Bruiloft bewijzen dat het ook anders kan, en zelfs CO2-neutraal. Vervoer is bijvoorbeeld een grote CO2 post maar ook eten en drinken en kleding. Met kleine maatregelen en creatieve oplossingen bespaar je binnen de kortste keren 25% op CO2 -uitstoot. Tegelijkertijd kan je veel geld besparen met het nemen van duurzame keuzes. 7 juli 2012 vindt de eerste CO2-neutrale bruiloft plaats in Nederland. Hoeveel je zelf met je bruiloft kunt besparen, is uit te rekenen met de Duurzame Bruiloft CO2-quickscan.

Duurzaam trouwen
Foto: Duurzame Bruiloft

Duurzame Bruiloft maakt milieubelasting inzichtelijk
Op basis van het CO2 rekenmodel is uit te rekenen hoeveel uitstoot een bruiloft met x aantal gasten oplevert. Het model bevat de berekeningen op gebied van ringen, drukwerk, kleding, eten & drinken, decoraties, vervoer, overnachtingen in hotels, afval en energieverbuik. De Duurzame Bruiloft database reikt oplossingen aan hoe met duurzame alternatieven de CO2-uitstoot te beperken. Voor de resterende uitstoot rekent het model uit hoeveel bomen zouden moeten worden aangeplant om te compenseren tot CO2 neutraliteit.

Duurzame bruiloft

Top 10 duurzame bruiloft tips – Goed voor de mens, milieu en portemonnee
De database van duurzame bruiloft met de top 10 duurzame huwelijksonderdelen maakt het vinden van milieuvriendelijke alternatieven in Nederland makkelijk. Voorbeelden zijn zoveel mogelijk lokaal inkopen, kiezen voor seizoensproducten, stimuleren van carpooling, digitale uitnodigingen, één voor de gasten centrale locatie en ook tweedehands als je het hebt over kleding, ringen en decoraties. Op deze manier wordt belasting van het milieu beperkt, de duurzame (trouw)industrie gestimuleerd én ook geld bespaard door slim te kiezen, bijvoorbeeld door ‘oud goud’ te gebruiken voor de ringen, een tweedehands design jurk te kopen en online de uitnodigingen te versturen.

Duurzame bruiloft
Foto: Duurzame Bruiloft

Vanaf 7 juli 2012 is eco-fabulous trouwen de nieuwe trend
Op 7 juli zal de eerste CO2 neutrale bruiloft gaan plaatsvinden in Amsterdam, van de oprichtster van Duurzame Bruiloft. Dit zal tevens de kick-off zijn van Duurzame Bruiloft. Deze bruiloft zal laten zien dat milieuvriendelijk ook elegantie en stijl kan uitstralen, zoals ook Amerikanen eerder bewezen met hun eco-chic weddings.

Duurzame Bruiloft CO2-quickscan
Op www.duurzamebruiloft.nl kan je een gratis quickscan doen waarbij de CO2-uitstoot van een bruiloft heel globaal wordt berekend. Een nauwkeurige berekening van de CO2 footprint van je bruiloft kan worden aangevraagd bij Duurzame Bruiloft. Duurzame Bruiloft met als weddingcoach Sustainable Susan reikt daarbij creatieve oplossingen aan om te besparen, zowel om het milieu en je portemonnee te ontlasten.

www.duurzamebruiloft.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *