Onze Top 5 meest mooie (parken met) zonnepanelen!

zonnepanelen

Je komt ze, vooral in buitenlandse media, wel ’s tegen: zonnepanelen in een vorm waarvan je denkt alsof het rechtstreeks uit een sci-fi serie op Netflix komt, of een utopische omgeving in een parallel universum waar slechts vrede ‘heerst’…

Al dan niet in aanbouw, deze top 5 van projecten zijn echt en maken nu al het verschil (en niet alleen omdat duurzaam gedrag aanstekelijk werkt)!

zonnepanelen

Dit ontwerp op New Caledonia dat nog in aanbouw is, raakt je wellicht direct waar het moet. En terecht 🙂 Inspiratie hiervoor is de “Heart of Voh”, een hartvormig gebied met een woud van wilde mangrovebomen.

zonnepanelen

Dit is een speciale! Deze zonnepanelen werken ook als het nacht is. Tenminste, de zon wordt niet opgevangen maar het licht wordt weerkaatst naar de toren en daar wordt de energie vervolgen opgeslagen. Mooi design ook!

7 redenen waarom je ook zónder dak wèl van zonne-energie kunt genieten

zonnepanelen

Een uitgestrekt veld van zonnepanelen -de grootste in haar soort wereldwijd- drijft in het Yamakura Dam reservoir, Japan, en wekt zo energie op. Tenminste, volgend jaar want dan is het project gebruiksklaar.

zonnepanelen

Dit vinden ook een hele fraaie! 😉 Lekker dicht bij huis, ook letterlijk want je hoeft geen zonnepanelen te installeren. Het is allemaal snel geregeld en je krijgt nog 2 zonnepanelen gratis ook!

zonnepanelen

De Smartflower is een fraai staaltje smart thinking en innovatie. De bloem beweegt met de zon mee om zoveel mogelijk zonnestralen te kunnen opvangen. En je kunt het -bijna- onder je arm meenemen.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *