Zoek je een inspirerende en gevarieerde reis, ga naar Kenia!

Wil je nog in het najaar weg? Ga dan mee en ontdek het andere Kenia!

Als je met Fair Reizen Kenia mee gaat, kom je op plekken die door de reiswereld nog nauwelijks ontdekt zijn. Je bezoekt lokale milieuvriendelijke initiatieven waar met passie gewerkt wordt aan natuurbehoud, biologische landbouw en aan initiatieven in de zorg en je krijgt zelfs de kans om er actief aan deel te nemen in een Afrikaans tempo. Een unieke ervaring!

Door met Fair Reizen Kenia mee te reizen, kom je op een vanzelfsprekende manier in contact met de vriendelijke bevolking en draag je bij aan sociaal ondernemerschap. Tijdens de reis wordt bovendien gebruik gemaakt van lokaal geproduceerde biologische voeding. Natuurlijk maak je prachtige safari’s in verschillende nationale parken en kun je volop genieten van het bijzondere wildleven. Bovendien is er ook veel ruimte voor ontspanning. Meer informatie vind je op: www.fairreizenkenia.nl

Individuele reizen
Wil je een unieke, individuele reis door Kenia maken, kies dan voor één of meerdere pakketten met een accent op de volgende thema’s: natuurbehoud of zorg projecten, boerendagen, cultuur, bezienswaardigheden, strand, nationale parken of het beklimmen van Mount Kenia. Neem contact op via het contactformulier op onze website en geef het thema van jouw keuze door.

Groepsreizen
De groepsreis wordt begeleid door zowel een Nederlandse als Keniaanse begeleiders die de omgeving goed kennen. Je reist behalve met de internationale vlucht, per boot, Four wheel drive Jeep, safari minibus met opklapbaar dak en een comfortabele 9-persoons bus door het zuidoosten en zuidwesten van Kenia. Je reist in een kleine groep van maximaal 8 personen mee. De accommodaties variëren van een hotel met zwembad tot een eenvoudige homestay waar je met een Keniaans gezin mee-eet.
Meer weten? Kijk op: www.fairreizenkenia.nl/groepsreis/reisprogramma

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAGetAttachment.aspx

Voorbeelden van initiatieven
Afhankelijk van het seizoen waarin je meereist: het uitzetten van de zeeschildpad in zee, het tellen en ringen van vogels, het planten van jonge (mangrove) bomen, het bezoeken van kleinschalige biologische bedrijven en nog veel meer. De opbrengsten voor de projecten die je bezoekt gaan rechtstreeks naar de lokale bevolking. Wil je weten wat er nog meer mogelijk is? Kijk dan op http://www.fairreizenkenia.nl/projecten

Uiteraard is er ook veel ruimte voor ontspanning. Aan de Indische Oceaan kun je de zonsopgang zien vanuit de zee en genieten van de rust. Je kunt snorkelen en/of een prachtige wandeling maken langs de spierwitte stranden. Je kunt kanoën in de mangrove bossen.

Safari’s in nationale parken
Natuurlijk maak je ook prachtige safari’s in verschillende Nationale Parken en geniet je volop van het bijzondere wildleven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Keniaanse begeleiders hebben een verschillende etnische achtergrond met een eigen cultuur. Alle begeleiders hebben een passie voor het behoud van de Keniaanse natuur en willen je graag hun omgeving en project laten zien. Je krijgt bijvoorbeeld een inkijk in het leven van het vissersvolk bij Lake Victoria en kunt een vismaaltijd bij een lokale gezin mee-eten. s ’Avonds vaar je mee met een vissersboot over het majestueuze Lake Victoria en geniet je van de kleine zilvervissen die uit het water opspringen in de zonsondergang.

Voor de avontuurlijke reiziger is het een fantastische manier om kennis te maken met verschillende culturen van Kenia. Meer weten over onze begeleiders ter plaatse? Kijk op: www.fairreizenkenia.nl/reisbegeleiders

afrika

Roept het avontuur en wil je het land en bevolking écht ontmoeten? Kijk dan voor meer informatie: www.fairreizenkenia.nl.

Heb je nog vragen, stel ze gerust via het contactformulier op de site!

Lees ook:
Droom je van een bijzondere bestemming in Kenia?

Lees ook:
Wie wil nu niet op safari in Kenia!

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *