5 relatiegeschenken voor een betere planeet 

5 relatiegeschenken voor een betere planeet

Duurzaam ondernemen, velen willen het zo goed en zoveel mogelijk doen, echter is dit niet altijd zo makkelijk als dat het kan klinken. Er wordt nog niet altijd stil gestaan bij het verduurzamen van kleine details die grote verschillen kunnen maken aan het eind van het jaar. Denk bijvoorbeeld eens na over de relatiegeschenken die je aan je zakenrelaties geeft. Zijn dit duurzame relatiegeschenken? Weet je waar deze vandaan komen? Hoe deze zijn gemaakt? Van welk materiaal deze zijn gemaakt? Om je te helpen bij het selecteren van duurzame relatiegeschenken, staan hieronder een paar goede alternatieven voor je op een rij. 

Bamboe powerbank

Alles wordt steeds verder gedigitaliseerd. Onderhand heeft bijna iedereen wel eens meegemaakt dat je op pad bent en aan het eind van de dag ziet dat je telefoon bijna leeg is. Dan hoop je natuurlijk dat je een powerbank bij je hebt, het liefst één die is opgeladen door middel van zonne-energie. Als deze dan ook nog in een behuizing gemaakt van bamboe zit waar je logo op staat, kan het eigenlijk niet beter op het gebied van een mooi, functioneel en duurzaam relatiegeschenk.

Dorstlesser 

Steeds vaker worden waterflessen bedrukt met het logo van een bedrijf gegeven als relatiegeschenk. Deze hebben namelijk een functie en worden daarom vaker gebruikt. Kies bij dit dorstlessende relatiegeschenk dan eens voor een duurzame optie. Zo kan je bijvoorbeeld bij de bedrukte waterflessen van Maxilia kiezen voor flessen gemaakt van rietsuiker en circulaire flessen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. 

Om over naar huis te schrijven

Eén van de meest gegeven relatiegeschenken is een pen bedrukt met het logo van een bedrijf. Dit is een klein geschenk dat makkelijk uitgedeeld kan worden en het logo van het bedrijf zo toch verspreid. Hiervoor bestaan duurzame opties zoals pennen gemaakt van kurk en pennen met een biologisch afbreekbare behuizing. Zo kan je deze favoriet blijven geven aan je zakenrelaties en het toch verduurzamen. 

Kaasje erbij?

Van plan om je zakenrelaties een kaasplank te schenken of hier een klein pakket voor aan het samenstellen? Kijk dan naar kazen die op een duurzame manier geproduceerd zijn en presenteer deze op een duurzame houten kaasplank bedrukt met je logo. Zo kan je nog steeds je zakenrelaties verrassen met een heerlijk geschenk terwijl je ook bijdraagt aan het milieu. 

Sauna of vakantie

Gaat er een zakenrelatie op vakantie, komt de zomer eraan of ken je een zakenrelatie die graag naar de sauna gaat? Misschien is een bedrukt strandlaken of hamamdoek, gemaakt van duurzaam materiaal, dan wel een relatiegeschenk waar je veel indruk mee kan maken. Dit laat namelijk zien dat je nadenkt over de relatiegeschenken die je geeft en rekening houdt met de voorkeuren, gebeurtenissen en hobby’s van je zakenrelaties. 

Wat je ook van plan bent je zakenrelaties te geven, neemt de tijd om te kijken naar duurzame relatiegeschenken met bedrukking zodat je logo via deze geschenken vaker wordt gezien door je zakenrelaties. Dit zal op de lange termijn, in combinatie met het goede gevoel gecreëerd door het ontvangen van een geschenk, een positieve impact hebben op het imago van je bedrijf bij deze zakenrelaties.  

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *