5 tips om jouw kantoorpand te verduurzamen

kantoorpand verduurzamen

Duurzaamheid staat bij steeds meer bedrijven bovenaan de prioriteitenlijst. Steeds meer ondernemers worden zich bewust van het belang om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Veel bedrijven kiezen voor het verduurzamen van hun kantoorpand. Dit levert niet alleen maandelijks energiebesparing op, maar heeft ook een positief effect op het energielabel. In dit artikel geven we vijf tips voor om jouw kantoorpand te verduurzamen.

Energielabel geeft inzicht in de energieprestatie

Duurzaamheid is al jaren voor bedrijven een belangrijk thema. Vanuit de overheid wordt duurzaam ondernemen steeds meer gestimuleerd. Zo is het vanaf 1 januari 2023 voor kantoorpanden groter dan 100 m2 verplicht om over een energielabel C of hoger te beschikken. Benieuwd naar het huidige energielabel van je bedrijfspand? Of wil je een nieuw energielabel aanvragen? Dat kan via EnergielabelVoorMijnPand.nl.

Tip 1: Ga voor LED verlichting

De kans is groot dat er nog traditionele verlichting op kantoor aanwezig is. Een goede maatregel om jouw kantoorpand te verduurzamen is het overstappen op LED verlichting. Dit is een relatief kleine investering, maar zorgt voor een flinke energiebesparing. De korte terugverdientijd en de lange levensduur maakt investeren in LED verlichting op kantoor zeer interessant.

Ga voor LED verlichting

Tip 2: Verbeter de isolatie

Om warmteverlies zo veel mogelijk te voorkomen is het van belang om de isolatie van je bedrijfspand te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, muurisolatie of raamisolatie aanbrengen of verbeteren voor een duurzamer kantoor. Goede isolatie houdt in de zomermaanden de warmte buiten, terwijl tijdens de wintermaanden de kou buiten wordt gehouden. Deze maatregel levert je een flinke besparing op. Tevens zorgt een verbeterde isolatie ook voor een beter energielabel van je kantoorpand

Tip 3: Zelf energie opwekken

Duurzame energie is de toekomst. Dit maakt het installeren van zonnepanelen op je bedrijfspand een interessante maatregel. Met zonnepanelen kun je zelf groene energie opwekken, waardoor je bijdraagt aan een beter milieu én maandelijks bespaart op energiekosten.

Tip 4: Kies voor een HR-ketel

Het overgrote deel van alle kantoorpanden in Nederland wordt nog verwarmd door een traditionele CV-ketel, zoals we dat ook in veel huishoudens kennen. Om je kantoorpand te verduurzamen is een HR-ketel absoluut het overwegen waard. Zo’n hoogrendementsketel is relatief snel terugverdiend.

Tip 5: Overstappen op HR-glas

De laatste maatregel in deze blog is het overstappen op HR-glas. Zeker als je bedrijfspand momenteel nog voorzien is van enkel glas, dan is het interessant om hoogrendementsglas te overwegen. Dit HR-glas voorkomt dat er warmte verloren gaat, waardoor je energieverbruik omlaag gaat.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.