65.000 mensen beleven het leven op een biologisch bedrijf

Kom ook gezellig naar ‘Lekker naar de Boer-dagen’

Afgelopen weekend, 21 & 22 juni was het jaarlijkse Lekker naar de Boerweekeinde. Tijdens dat weekeinde hielden ruim 160 biologische boerenbedrijven ‘ open erf’’. Met het goede weer was het extra leuk op de boerderij. Bezoekers kregen een rondleiding over het bedrijf, er waren kinderactiviteiten en er kon ook geproefd worden van allerlei biologische producten. Er kwamen ruim 65.000 mensen op bezoek. Organisator Bionext is tevreden over de belangstelling.

Programmaleider Miriam van Bree: “Steeds vaker willen mensen weten waar hun eten vandaan komt. Met de ‘Lekker naar de Boer-dagen’ geven biologische boeren volop de ruimte om een kijkje te nemen! En mensen doen dat dus ook met veel enthousiasme”

226800_205950276111725_3269022_nDe bezoekers konden biologische hapjes proeven, vanuit een ‘skybox’ kijken naar de kippen in de wei of een rondleiding volgen met uitleg over de kringloop in de biologische landbouw. Op biologische boerderijen met natuur- en weidevogelbeheer konden bezoekers mee de wei in, op zoek bijzondere bloemen of grutto’s.

Van Bree: “Biologisch is veel meer dan lekker eten. Het staat ook voor samenwerken met de natuur, dierenwelzijn en vruchtbare bodems. Het is geweldig om te zien met hoeveel passie de biologische boeren en tuinders vertellen over hun bedrijfsvoering en zo mensen laten zien hoe puur natuur biologische producten zijn.”

Voor mensen die het weekeinde gemist hebben of er nog geen genoeg van hebben: Op www.lekkernaardeboer.nl/fietsroutes zijn ruim 25 fietsroutes gratis te downloaden. Deze routes gaan langs biologische bedrijven die ook door het jaar heen leuke activiteiten hebben of een winkel waar ze hun eigen producten verkopen.

Lees verder:
> Maak kennis met de boer

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *