Academie voor Holistisch Coachen: aandacht voor jouw ‘binnenwereld’

Al 11 jaar een begrip in coachingsopleidingen

“Verbeter de wereld, begin bij jezelf” is een bekende slogan die blijvend actueel is. Want we eten zoveel mogelijk biologisch, letten op ons energieverbruik en recyclen zoveel mogelijk van ons afval. Allemaal zaken die de milieubelasting op de wereld om ons heen verminderen. Maar hoe zit het eigenlijk met onze ‘binnenwereld’? Hoe ‘gezond’ denk je eigenlijk? Ben je emotioneel in balans?  Voel je dat je ‘in je kracht staat’?

In de coachingsopleidingen bij de Academie voor Holistisch geven wij onze invulling aan een ‘gezond leven’. Met nadruk op innerlijke rust, ontspanning, ‘in balans zijn’ en op bewustwording van je eigen gedrag, gedachten en gevoelens. Omdat wij er in geloven dat het nodig is om dat eerst zelf te ervaren en te bereiken, voordat je daar anderen bij kunt begeleiden. “Verbeter de wereld, begin bij jezelf” dus!

Holistische LeefstijlCoaching

Het succesverhaal van de Academie voor Holistisch Coachen begint bij de opleiding Holistische LeefstijlCoaching. Vanaf het begin in 2007 tot nu wordt deze opleiding gevolgd door mensen die anders in het leven willen staan en een positieve invloed willen hebben op hun directe omgeving. Natuurlijk op cliënten in hun coachingspraktijk maar altijd ook op hun familie, gezinsleden en hun vrienden en vriendinnen. En dat is precies de droom geweest die Marieke Anne Kamp, oprichtster van de Academie, destijds voor ogen had: “Hoe meer deskundigen er op de wereld rondlopen die zichzelf en anderen kunnen helpen te ontspannen en een kunstwerk van hun leven te maken, hoe mooier het leven op deze aarde wordt. Alleen met voldoende ontspanning, een fit lichaam en een kalme geest kun je je leven vormgeven op de manier waarvan jij gelukkig wordt.”

Hiermee introduceert ze ook gelijk de belangrijkste onderdelen van deze 2-jarige opleiding: Gespreksvoering & coaching, Stress, ademhaling & ontspanning, Voeding, beweging & gezondheid en Persoonlijke ontwikkeling. Een opleiding waarin je niet alleen veel leert over deze onderwerpen, maar er direct praktisch mee aan de slag gaat. Zodat je het vak niet alleen kent maar ook kunt toepassen. Nieuwsgierig geworden? Neem dan gratis deel aan één van de Introductiewebinars in augustus en september! Opgeven kan via www.holistischcoachen.nl. 

Coachopleiding Liefdevol Leven

In onze coachingspraktijk komen wij veel mensen tegen die een ‘leegte’ ervaren in hun leven en het moeilijk vinden om hun eigen plek in te nemen. Die gevoelig zijn voor alles wat de buitenwereld op hun afstuurt en hier onzeker van worden. Die het moeilijk vinden om liefdevol naar zichzelf te zijn en te blijven. Speciaal voor hen is er de Coachopleiding Liefdevol Leven. Want hierin leer je op een praktische manier om weer liefdevol naar jezelf te kunnen zijn. Meer in verbinding met jouw lichaam, gevoel en intuïtie, met meer vertrouwen in jezelf en meer waardering en acceptatie voor jezelf.

Om op deze wijze anderen te kunnen begeleiden is het nodig dat jij ontdekt, voelt en ervaart hoe jij jouw plek liefdevol kunt innemen in jouw leven. Dat je jezelf durft en kunt zijn. Dat je zichtbaar bent omdat jij er toe doet en dat jij jouw plek in jouw leven in volheid mag omarmen. Om dit proces zelf te ondergaan kent deze opleiding 10 lesdagen, volg je de onlinetraining Liefdevol Leven, ontvang je 3 individuele coachsessies, ga je werken met 4 proef cliënten en kom je 10 keer bij elkaar in een intervisiegroep. Een praktisch en inspirerend jaar dus!

Wil je meer lezen over onze invulling van een ‘gezond leven’ en de opleidingen die hierop aansluiten? Kijk dan op www.holistischcoachen.nl. Je bent van harte welkom.

Waarom kiezen voor de Academie voor Holistisch Coachen?

  • Je volgt geaccrediteerde en dus kwalitatief hoogwaardige opleidingen op HBO-niveau waarmee je kunt aansluiten bij beroepsvereniging BATC
  • Je leert niet alleen de benodigde theorie, je brengt het tijdens je studie ook in praktijk door een jaar lang te werken met proefcliënten
  • Na afstuderen bestaat de mogelijkheid om als zelfstandig leefstijlcoach aan de slag te gaan bij bedrijven en organisaties
  • Je komt terecht in een kleine groep deelnemers van 8 tot 12 personen
  • Je maakt gebruik van onze digitale leeromgeving waarin veel theorielessen op video zijn opgenomen en je al het bijbehorend lesmateriaal aantreft. Leren waar en wanneer je maar wilt dus!
  • Je ontmoet deskundige en betrokken docenten die vanuit hun eigen professionele praktijk kennis en ervaring meenemen en aan jou overdragen
  • In elke stap van de opleiding word je begeleid door studiebegeleiders en docenten van de Academie
  • Je merkt in alles dat wij persoonlijk, praktisch en praktijkgericht zijn
  • Je krijgt les op onze eigen, sfeervolle locatie in Bilthoven.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *