Bio Futura: primeur herbruikbaar servies van rijsthulzen

'Husk' logisch gevolg van stijgende vraag

Toenemende vraag van cateraars, scholen, evenementen, gemeenten en restaurants naar milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal leidt tot de ontwikkeling van nieuwe grondstoffen en producten. Door te blijven innoveren heeft Bio Futura inmiddels een Nederlandse primeur in handen: HUSK – biologisch afbreekbaar en herbruikbaar servies, gemaakt van rijsthulzen, een agrarische reststroom. Bio Futura is een snelgroeiend bedrijf uit Rotterdam dat de afgelopen jaren een sterke positie op de markt van bio-based en composteerbare verpakkingen verworven heeft.

Het idee van Husk serviesgoed sluit naadloos aan bij het principe om agrarische reststromen te gebruiken voor meer hoogwaardige producten, ook wel upcycling genoemd en past prima binnen een circulaire economie. Als men zich een voorstelling maakt van de hoeveelheden rijst jaarlijks geconsumeerd in Azië en dan bedenkt wat hier aan hulzen en vliezen van overblijft, is er niet meer dan een slimme uitvinder voor nodig om hier een geweldig product van te maken.

Na jaren van testen en experimenteren is men erin geslaagd van 80% rijst hulzen en 20% lignine (houtstof) een grondstof te maken die als poeder verhit wordt tot 200° C en eindproducten zoals borden, bekers, bestek, lunchboxen voortbrengt. Herbruikbaar, afwasbaar, magnetronbestendig en vrijwel onbreekbaar. HUSK servies biedt een alternatief voor breekbaar aardewerk en porseleinen en servies van plastic/melamine met veelbesproken weekmakers zoals bisphenol A (BPA).

Husk kenmerkt zich door:husk_alle_6_producten_400_x_400_wm_5
– Reststroom rijsthulzen en 20% lignine
– Temperatuur van -30 tot 120 C
– (Vrijwel) Onbreekbaar – Afwasbaar
– Biologisch afbreekbaar & volledig composteerbaar
– Herbruikbaar – Voedselveilig

Door HUSK te introduceren hoopt Bio Futura B.V. te voorzien in de groeiende vraag naar herbruikbaar, biologisch afbreekbaar en veilig servies.
www.biofutura.nl

image001

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *