Bretagne in top 100 meest duurzame bestemmingen ter wereld

In aanloop naar het Internationale Jaar van Duurzaam Toerisme* krijgt de Franse regio Bretagne internationale erkenning voor haar inzet op het gebied van duurzaam toerisme. Als enige Franse bestemming bereikte Bretagne de internationale top 100 van meest duurzame bestemmingen.

Green Destinations, een wereldwijde samenwerkingsorganisatie ter bevordering van verantwoord toerisme, evalueerde de internationale bestemmingen aan de hand van 15 criteria, zoals bescherming van flora en fauna, promotie van lokale producten, maar ook betrokkenheid van de plaatselijke bevolking bij de ontwikkeling van het toerisme. Het beleid van Bretagne slaagde glansrijk en voldeed aan de verwachtingen van de commissie. Zo is de regio in Frankrijk koploper op het gebied van beschermde natuurgebieden en tweede voor haar monumentale erfgoed. Bovendien betrekt zij de lokale bevolking intensief bij haar beleid en ontwikkelde zij het eigen label “Voyagez responsable”, waarmee zij Bretonse organisaties aanspoort duurzaam te ondernemen.

Voor meer informatie klik hier en hier 

bretagne

 

Europa beloont Brocéliande voor betrokkenheid

Ook op Europees niveau scoort Bretagne hoog op het gebied van eco-toerisme. Zo ontving de Bretonse Brocéliande in april dit jaar in Brussel een beloning voor haar duurzame beleid. Van de meer dan 100 toeristische bestemmingen in Europa bekroonde de Europese Commissie er 12. Bretagne, en meer specifiek het bos van Brocéliande en omgeving, behoorde met drie prestigieuze sterren tot de Europese top. Brocéliande werd hiermee beloond voor de ontwikkeling van een groen toerisme in het legendarische bos, waar de oorsprong van de verhalen van Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel ligt.

Meer informatie over Brocéliande

*Het jaar 2017 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal Jaar van Duurzaam Toerisme.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *