Crowd investeert € 1 miljoen in duurzaam crowdfundingplatform

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd zet in op verdere groei en optimalisering dienstverlening

Oneplanetcrowd heeft in een crowdfundingcampagne op haar eigen platform een recordbedrag van € 1 miljoen opgehaald. Het geld wordt ingezet voor de verdere groei en professionalisering van het crowdfundingplatform. Hiermee worden de diensten voor beleggers en ondernemers verder uitgebreid en geoptimaliseerd. 

Oneplanetcrowd is enkele weken geleden een crowdfundingcampagne gestart op haar eigen platform om de snelle groei te financieren. Zij voerden deze campagne omdat ze erin geloven dat ze samen met de crowd het platform verder kunnen versterken en de ambitie om het grootste duurzame crowdfundingplatform van Europa te worden waar kunnen maken. Investeerders kregen hiermee de kans om mede-eigenaar te worden van het platform.

Marieke Kamphuis, managing director: “Wij geloven  in het principe ‘een crowd bouwt een crowd’. Met crowdfunding haal je niet alleen financiering binnen, maar ook ambassadeurs die op hun beurt weer nieuwe investeerders en ondernemers aantrekken. Dat onze eigen crowd in grote getalen in ons heeft geïnvesteerd en dat de campagne al vol geschreven was voordat deze was afgelopen, getuigt van een sterk vertrouwen in ons platform. Wij willen graag alle investeerders bedanken!”

oneplanetcrowd

Bijna 400 investeerders hebben meegedaan waarbij een recordbedrag van € 1.000.000,-  is geïnvesteerd middels de converteerbare lening die de kans biedt om de lening later om te zetten naar aandelen in Oneplanetcrowd.

Optimalisatie dienstverlening voor beleggers en ondernemers
De kapitaalinjectie wordt ingezet voor de verdere groei en professionalisering van het platform. Er zal onder andere worden geïnvesteerd in optimalisatie van de website  en een uitgebreid leningadministratiesysteem. Dit systeem verschaft de belegger gedetailleerd inzicht in de investeringen en actuele updates van de bedrijven waarin is geïnvesteerd. Zo maakt Oneplanetcrowd het voor beleggers nog aantrekkelijker om investeren in crowdfundingprojecten onderdeel te maken van hun beleggingsstrategie.

Tevens gaat Oneplanetcrowd investeren in verdere internationalisering. Oneplanetcrowd kondigde vorige week al aan een samenwerkingsverband te zijn gestart met een Belgisch crowdfundingplatfom. Ook zijn zij de mogelijkheden aan het onderzoeken om verder te internationaliseren binnen Europa. Hiermee geeft Oneplanetcrowd ondernemingen toegang tot een grote internationale crowd van impact-investeerders en andersom kunnen investeerders deelnemen aan duurzame en sociale innovaties met grensoverschrijdende ambities.

Dubbel rendement
In Nederland beschikken we over ruim € 300 miljard aan spaargelden en € 800 miljard belegd particulier vermogen. Daarnaast is de rentestand nog nooit zo laag geweest. Tezamen met het feit dat jonge ondernemingen steeds meer moeite hebben om financiering aan te trekken via de traditionele wegen, verklaart de exponentiële groei van de crowdfundingsector. Oneplanetcrowd richt zich op de niche van duurzame en sociale ondernemingen. Cijfers tonen aan dat het financieel rendement van duurzaam belegd geld vergelijkbaar is met niet-duurzame beleggingen en het levert daarnaast een positief rendement op voor mens en milieu, een zogenaamd dubbel rendement.

Marieke Kamphuis: “Er is een toenemend besef dat men niet moet afwachten met welke oplossingen de overheid komt, maar dat we zelf actie moeten ondernemen. Het succes van onze crowdfundingcampagne is daar overtuigend bewijs van. Bij crowdfunding  bepaal je als investeerder zelf in welk bedrijf en innovatie je investeert en draag je op die manier bij aan de transitie naar een duurzame economie. Door ons platform verder uit te bouwen kunnen wij samen met onze crowd nog meer impact realiseren.”

Over Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd is het grootste duurzame crowdfundingplatform van Nederland. Sinds de start in 2012 is de onderneming uitgegroeid tot een platform met meer dan 17.000 actieve investeerders en ruim 7 miljoen euro opgehaalde financiering. Hiermee heeft Oneplanetcrowd voor 114 projecten start-of groeikapitaal gerealiseerd. Het platform heeft een flexibel financieringsmodel met leningen, achtergestelde converteerbare leningen, voorverkoop en donatie in het portfolio. Oneplanetcrowd is actief in Duitsland, België en Nederland.

www.oneplanetcrowd.com/nl

 

Meer crowdfunding:
>  Circulair koptelefoon PelicanHouse succesvol gefund

Pelican House

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *