Crowdfunding app rondom elektronisch afval

app-elektronisch-afval

Nederlander produceert 23 kilo elektronisch afval per jáár

De EzSupport-dienst is een app die adviseert bij installatie, gebruik en reparatie van elektrische apparaten. Ook geeft de app advies over verantwoord verwijderen en donatie van oude apparatuur. “Om EzSupport verder te ontwikkelen, is een investering van € 10.000,- nodig. We hopen op steun van een breed publiek wat de afvalproblematiek rondom apparaten onderschrijft. Daarom lanceerden we op 6 mei een crowdfunding campagne bij CrowdAboutNow”, zegt Geert Berkvens, oprichter van het jonge Eindhovense bedrijf MyHomeServices.

De EzSupport-app geeft je één duidelijk overzicht van al je apparaten. Ben je op zoek naar informatie of advies, dan heb je direct toegang tot alle benodigde gegevens. Een besparing van tijd én geld.“Naast haar adviserende functie laat de app zien waar je kapotte apparaten bij jou in de buurt kunt laten repareren. Ook toont de app waar je apparaten die jij niet meer nodig hebt, verantwoord kunt weggooien of kunt doneren aan een goed doel”, legt Berkvens uit.

Milieuproblematiek door apparaten afval
De app is ontwikkeld als antwoord op de milieuproblematiek rondom het groeiende aantal apparaten dat gezinnen thuis gebruiken. Per jaar produceert iedere Nederlander liefst 23,7 kilo elektronisch afval. Veel apparaten worden snel afgedankt en belanden vaak zelfs in de afvalcontainer. “Daar moeten we wat aan doen”, zegt Berkvens stellig.

Crowdfundingcampagne
De campagne is nodig om de EzSupport app verder te kunnen ontwikkelen en in de markt te zetten. Met steun van het brede publiek gaat dat zeker lukken! De crowdfunding-campagne loopt van 6 mei tot en met 20 juni. Lees meer op de website; www.crowdaboutnow.nl/ezsupport.

18 juni Fair Circulair evenement
Ontmoet een groot aantal ondernemers die duurzame waarde creëren voor hun bedrijf én onze wereld. Leer van hun succesverhalen en tegenvallers. Ga de dialoog aan over jouw uitdagingen. Hoor, zie en proef hoe zij duurzame kansen tot winstgevende initiatieven weten te vertalen. Met o.a. keynotes Marga Hoek (de Groene Zaak) en Erick Wuestman (Stichting Circulaire Economie). Kijk voor meer info op de website: www.myhomeservices.nl/events.

Over MyHomeServices
MyHomeServices is in april 2012 opgericht door Geert Berkvens. Het doel van deze Eindhovense onderneming is om door overzicht en inzicht, geld en tijd te besparen. Dit doen we door via de EzSave-app overzicht te brengen in de chaos van contracten en abonnementen bij consumenten thuis. Met EzSupport adviseren we over reparatie, recycling en hergebruik. Het bedrijf toont aan: door overzicht bespaar je honderden euro’s per jaar.

www.myhomeservices.nl

Lees ook:
> Versla de wereldwijde afvalberg

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *