Crowdfunding waterkrachtcentrale Dommelstroom groot succes

dommelstroom

Je kunt nog steeds investeren..., al vanaf 150 euro, tegen een rendement van 4% rente!

Het begon als een grap, maar vanaf de start van het crowdfundingstraject wordt het unieke karakter van Nederlands eerste waterkrachtcentrale zeer gewaardeerd en is er in korte tijd 350.000 euro door particulieren geïnvesteerd.
Het project loopt nog, dus je kunt nog steeds meedoen: al mogelijk vanaf 150 euro, en je ontvangt 4% op je investering.    

De prettig uit de hand gelopen grap van vader en zoon, Jan en Bram Taks, is werkelijkheid geworden. Wekenlang stond het project hoog in alle crowdfundinglijstjes en nu kan met het genoemde bedrag de bouw van de Dommelstroom waterkrachtcentrale beginnen. Zie ook ons vorige artikel hierover.

dommelstroom

De waterkrachtcentrale in de Dommel, gaat net zo’n ‘wokkel’ gebruiken als in La-Chapelle, Frankrijk, hier op de foto


Meer nieuws
Het project trok ook de aandacht van Avance, de organisatie (35.000 studenten en medewerkers) die achter onderwijsvernieuwing staat en de kloof tussen onderwijs en bedrijven zo klein mogelijk wilt houden.
Vier studenten werden onlangs aan waterkrachtcentrale de Dommel gekoppeld en vormen nu de Adviesraad. Alle in dit voor Nederland unieke project opgedane kennis en ervaring wordt door de Adviesraad weer gedeeld onder mede-studenten en docenten op Avance.

Word mede-eigenaar!
Het gaat dus door. Maar de crowdfunding is nog niet afgelopen: het door de Nederlandse beleggers geïnvesteerde bedrag wordt aangevuld door een renteloze lening van maximaal €400.000 van de leverancier Landustrie zodat het totaal benodigde bedrag van €750.000 beschikbaar is voor de bouw. Maar natuurlijk is het uiteindelijke doel van de crowdfundingcampagne om het hele bedrag van €750.000 op te halen. Daarom loopt de campagne nog door tot juni 2016 – of stopt het eerder als het bedrag eerder bij elkaar gefund is.
Kortom, investeer 150 euro of een veelvoud ervan en ontvang 4% rente (zelfs behoorlijk hoger als je eventueel wilt overstappen naar deze groene stroom; maar dat is dus zeker niet verplicht). Echt duurzaam. Echt rendement.

www.duurzaaminvesteren.nl
www.dommelstroomdelen.nl
www.huismerkenergie.nl (landelijk aanbieder Dommelstroom)

Meer duurzame energie:
>  Watergraaf Glas over de waterkrachtcentrale in de Dommel (video)
>  Triodos neemt aandeel in DuurzaamInvesteren.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *