DJ100: Lijst inspirerende, duurzame jongeren

DJ100-duurzame-jongeren

Via www.dj100.nl nomineer je vanaf vandaag jouw duurzame rolmodel

Ben of ken jij die wereldverbeteraar die met zijn ideeën of acties Nederland langzaamaan een stukje duurzamer maakt? De DJ100 is op zoek naar die meest, innovatieve en inspirerende duurzame jongeren.

De lijst van vorig jaar stond vol met de meest bijzondere initiatieven, ideeën en start-ups op het gebied van duurzaamheid in Nederland.

DJ100-duurzame-jongeren

Neem Seepje, een natuurlijk wasmiddel van schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht, of Irene Rompa met haar detox-consumentenmaand ‘Buy Nothing New’ dé uitdaging om een maand lang niks aan te schaffen. Lotte Wouters van The Food Line Up zorgde ervoor dat elk festival tegenwoordig voorzien is van duurzame catering en dat je je kater voortaan weg kan spoelen met een groene biodynamische smoothie en vega-bal in plaats van de standaard frikandel.

Dit jaar schonen we de lijst op. Alle koplopers van vorig jaar maken plaats voor nieuwe initiatieven. De lijst wordt 100% vernieuwd. Dit omdat de generatie Y nog boordevol talent en ideeën zit en nog lang niet klaar is met hun duurzame revolutie.


De jury
Er is uiteraard ook weer een nieuwe vakkundige jury bestaande uit vijf jonge koplopers uit de lijst van vorig jaar en vijf oudere prominenten op het gebied van duurzaamheid. De juryleden bestaande uit onder andere Ruud Koornstra (Tendris), Katja Schuurman (Return to Sender), Marga Hoek (De Groene Zaak) en Maartje Maas (Little Green Dress) beoordelen alle genomineerden op visie, impact, inventiviteit en inspiratie en selecteren de 100 jonge koplopers die een plek verdienen in de lijst van 2014.

“Voor jongste generaties van deze tijd is groen geen kleur maar een attitude. Zij willen vooruit en alles oplossen. Motiveren hoeven we ze niet meer maar inspireren en supporten des te meer. Daarom ben ik ook blij dat ik ben gevraagd voor de jury van de Duurzame Jonge 100.” aldus Ruud Koornstra die vereerd is met zijn plek in de jury van 2014. Ook Katja Schuurman kijkt met enthousiasme uit naar de jurering: “Ik geloof dat door zichtbaarheid te geven aan jongeren die op duurzame wijze werken of leven, we andere mensen inspireren om hetzelfde te doen. Ik kijk dan er dan ook naar uit om kennis te maken met de jonge duurzame generatie en hun initiatieven.”

De profielen van alle juryleden zijn te vinden op onze website.

Nomineren
Jonge duurzame koplopers tot en met 32 jaar kunnen zichzelf nomineren of genomineerd worden op dj100.nl/nomineer/. De inschrijving sluit op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Alle nominaties worden verzameld waarna de jury de inzendingen beoordeeld. Dit levert een lijst op met 100 jonge koplopers, onderverdeeld in verschillende categorieën. De lijst is nadrukkelijk geen ranking. Dit vinden de initiatiefnemers niet passen bij de manier van denken van de jonge generatie die gebaseerd is op waarden als samenwerking en verbinding. Op het slotevenement half november vieren we de lancering van de Duurzame Jonge 100 van 2014.

Over de Duurzame Jonge 100
De Duurzame Jonge 100 (DJ100) is een zoektocht naar 100 van de meest innovatieve en inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Na het succes 2013 gaat de DJ100 dit jaar verder als een beweging van jonge mensen met impact die samen hun duurzaamheidsambities willen versnellen, en bedrijfsleven en overheden uitdagen om met hen mee te bewegen. Meer informatie over de DJ100 is te vinden op www.dj100.nl, Facebook en via @dj100tweets

DJ100

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *