Voor gezondheid en vitaliteit
Laatste update op 26 november 2015
Knapperverse broodjes, gezonde salades, geurige soep en smakelijke smoothies. Elke dag eten ongeveer 20.000 mensen in Nederland producten van De Guijt…
In meer dan 150 bedrijfsrestaurants, tijdens evenementen, op festivals, in zorginstellingen en in commerciële restaurants. En binnenkort spot jij De Guijt misschien wel in de schappen van jouw supermarkt. Want De Guijt is klaar voor de volgende stap! Maar wat is De Guijt precies? De Guijt is het duurzame huislabel van culinair en gastvrijheidsdienstverlener Hutten. Met de producten van het label wil Hutten een positieve bijdrage leveren aan jouw gezondheid en vitaliteit en aan de samenleving van vandaag en morgen.
Weten waar de producten van De Guijt te koop zijn, houd dan www.de-guijt.nl in de gaten.
Hutten is veel meer dan een cateraar en doet het anders. Hutten neemt houding, werkt vanuit een bedoeling en wil van buitengewone betekenis zijn voor haar opdrachtgevers, hun gasten en de samenleving. Oprechte en echte gastvrijheid staat daarbij centraal. Hutten gelooft in de kracht van vers en gezond eten. Zo veel mogelijk onbewerkt, huisgemaakt en ambachtelijk bereid. Daarom introduceerde Hutten in 2009 haar eigen duurzame label De Guijt. Daarvoor bracht het bedrijf de keten van al haar producten en toeleveranciers in kaart. Producten kunnen volgen van grond tot mond was het doel. En dat is gelukt. Het bedrijf werkt inmiddels samen met meer dan dertig lokale boeren en telers en met leveranciers die voldoen aan strenge eisen. Dat zijn de helden van De Guijt. Dat duurzame label krijgt een product niet zomaar. Daarvoor moet het voldoen aan de strenge ‘De Guijt Norm’ die bestaat uit vier kernwaarden: gezond bezig, zuinig op onze wereld, diervriendelijk en huisgemaakt. Voor elke kernwaarde zijn concrete en meetbare criteria opgesteld waaraan een De Guijt-product moet voldoen.
Minder suiker, zout en vet
Het assortiment van De Guijt bestaat inmiddels uit meer dan 1500 producten. Pure, onbewerkte producten zoals vlees, kip, vis groenten, fruit en eieren, producten zoals zuivel en brood van duurzame leveranciers en verse en ambachtelijk bereide producten, zoals soepen, maaltijden, maaltijdsalades, sandwiches en sappen, maar ook koekjes uit de eigen bakkerij van Hutten. De bereiding daarvan gebeurt dagelijks op het Hutten Culinair Centrum in Veghel. De chefs koken en de bakkers bakken volgens eigen receptuur zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en schadelijke E-nummers. Hutten heeft een grote ambitie met De Guijt, die onder andere gericht is op minder suiker, zout en het gebruik van betere vetten. In 2017 is bijvoorbeeld alle toegevoegde suiker in de producten met 50 % verminderd ten opzichte van 2014.
Wat vandaag goed is, kan morgen beter
Minder belastend voor de aarde produceren, streven naar een beter leven voor dieren, het behoud van vruchtbare bodems, minder foodmiles maken, lokaal sourcen, vitamines en mineralen behouden en het realiseren van hogere voedingswaardes; samen met de leveranciers, vooruitstrevende voedingsdeskundigen en wetenschappers werkt Hutten hier elke dag aan. Door te pionieren, te proberen, te falen, vol te houden en te slagen. En vooral door er eerlijk en open over te communiceren. Zo wordt De Guijt elke dag slimmer, elke dag beter. Binnenkort gaat De Guijt ‘retail’ en kan ook jij proeven van de smaakvolle producten van De Guijt.
Meer weten van De Guijt en onze boeren? Kijk dan het filmpje.
Weten waar de producten van De Guijt te koop zijn, houd dan de website www.de-guijt.nl in de gaten.
Hutten
Mountbattenweg 2, 5466 AX Veghel
0413 3666633
www.hutten.eu