Duurzame werkkleding!

Veilig, comfortabel en handig werken is voor iedereen belangrijk

Goede en duurzame werkkleding helpt je om comfortabel en herkenbaar je werk te doen. Bij sommige werkzaamheden is er zelfs beschermende kleding vereist die voldoet aan speciale eisen. Verder wordt er door wet- en regelgeving ook voorgeschreven in welke bedrijfstakken beschermende kleding gedragen dient te worden. Dus wat je ook doet, je persoonlijke veiligheid staat voorop.

Voordelen goede werkkleding

Deugdelijke werkkleding heeft een aantal eigenschappen die jou als particulier of werknemer kunnen helpen om prettig en veilig te werken. Daarnaast draagt herkenbare kleding bij aan de uitstraling en het imago van je bedrijf.

De grootste voordelen zijn:

  • Representatieve uitstraling en merkbekendheid van je bedrijf. Door met herkenbare bedrijfskleding te werken, wordt de naam van het bedrijf vaker gezien. Kleding die echt bij het bedrijf past versterkt ook het imago van het bedrijf.
  • Werkkleding is hygiënisch, omdat het alleen in het bedrijf gedragen wordt en er gekozen is voor materialen die bij de werkzaamheden passen.
  • Bedrijfskleding creëert een gevoel van verbondenheid bij jou en je collega’s.
  • Comfortabele werkkleding is prettig om te dragen en zorgt voor een bepaalde zekerheid: je hoeft nooit te twijfelen of de kleding die je aantrekt naar je werk, wel geschikt is.
  • Mooie bedrijfskleding zorgt ervoor dat iedereen zich bij jouw bedrijf betrokken voelt en trots is om er te werken.
  • In bepaalde bedrijven is veiligheidswerkkleding vereist om werknemers te beschermen tegen bijvoorbeeld hitte, slechte zichtbaarheid of kou.

Werkkleding en bescherming

Werkkleding is naast een toevoeging, in sommige bedrijven puur noodzakelijk. Dit is het geval bij beschermende werkkleding, die bij bepaalde bedrijven onder de veiligheidsvoorschriften valt. Goede en duurzame werkkleding moet aan de EN ISO 13688 normen voldoen. Voor werkomstandigheden met grote hitte, vocht, kou en chemicaliën is er werkkleding die aan meer eisen voldoet. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan beschermende brillen, (hand)schoenen, gehoorbescherming en ademhalingsbescherming.

Bedrukken van kleding

Een groot voordeel van werkkleding is dat het de naamsbekendheid van je bedrijf vergroot. Je logo en dus bekendheid komt zo extra sterk naar voren.

Gerelateerde artikelen lezen?

Hyper transparant kledingmerk gaat uit de kleren op Fashion Week

Yogakleding hip, eco en fairtrade van Yogakledingonline.nl

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *