Een persoonlijke werkplek voor iedereen

Een persoonlijke werkplek voor iedereen

Binnen een bedrijf, en zelfs binnen een bepaalde afdeling in dat bedrijf, kunnen de werkzaamheden per medewerker sterk variëren. Daarmee hangt samen dat er voor iedere medewerker andere software, andere apps nodig zijn om het werk goed te kunnen doen. In steeds meer bedrijven krijgen medewerkers een profiel op maat, met daarin precies de programma’s en rechten hierbinnen die zij nodig hebben. Handig, veilig en overzichtelijk. Maar er zit een behoorlijke techniek achter!

Werken vanuit de cloud

We kunnen de werkplek, de virtuele werkplek in dit geval, van iedere medewerker steeds persoonlijker maken, doordat het werk steeds meer cloudbased plaatsvindt. De manier waarop we onze processen inrichten is in de loop der jaren fors veranderd. Niet langer hoeft er voor iedere medewerker op een fysiek apparaat precies de juiste software geïnstalleerd te worden. Het is zelfs niet meer nodig om een device dat door de werkgever is verstrekt te gebruiken. Door te werken met webbased apps en software, kunnen medewerkers waar en wanneer dan ook inloggen en aan de slag gaan.

Voor iedere medewerker kan een profiel aangemaakt worden, waarin precies is vastgelegd welke programma’s zichtbaar en te gebruiken zijn, en welke rechten er zijn op het gebied van verschillende documenten. Steeds vaker worden er, bijvoorbeeld via Azure DevOps binnen een bedrijf zelf apps ontwikkeld die door de medewerkers gebruikt kunnen worden. Op deze manier kan voor iedereen een werkplek op maat worden gerealiseerd, en kunnen heel specifieke bedrijfsprocessen via een app die hier speciaal voor gemaakt is plaatsvinden.

Inloggen waar men maar wil

Het grootste voordeel van deze manier van werken, is dat medewerkers niet gebonden zijn aan een vaste werkplek of zelfs een vast apparaat. Waar ter wereld zij zich ook bevinden kunnen zij inloggen op hun eigen profiel binnen het bedrijf, en hun werk doen zoals zij dat gewend zijn.

Dat dit werkt, blijkt wel uit het feit dat hier massaal gebruik van wordt gemaakt. Steeds meer bedrijven geven medewerkers de vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer zij hun werk doen. Binnen bepaalde grenzen, uiteraard, waarbij bijvoorbeeld afspraken over bereikbaarheid en aanwezigheid (al dan niet online) bij bepaalde overlegmomenten gemaakt kunnen worden.

Dankzij Microsoft Teams kan er, ook wanneer mensen zich niet in dezelfde ruimte of zelfs hetzelfde land bevinden, worden overlegd. Het fijne aan deze software is dat men elkaar niet alleen kan zien, om zo een persoonlijk gesprek te kunnen voeren. Ook de mogelijkheden om documenten of schermen te delen zijn populair, omdat zij de productiviteit van medewerkers fors kunnen verhogen. Werken op de manier en de plek die we willen, en tegelijk met één druk op de knop kunnen overleggen of delen: dat is de moderne werkplek.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.