FairFriends: producten uit Nepal en Tibet, van Dakini

Dakini

Shoppen & Geven voor een betere wereld

FairFriends zijn mensen met passie, die jou graag vertellen over het verhaal achter hun product of project. Deze keer spraken wij met Karin Stevens van Dakini, een webshop in Nepalese en Tibettaanse producten, en deelnemer van FairFriends.nl.

FairFriends.nl won eerder de Wereldprijs in de categorie Eerlijke Handel van de ASN Bank. Uitsluitend eerlijke producten met een goed verhaal, direct gekocht van de producent. En doneren aan indrukwekkende kleinschalige projecten van ANBI-erkende goede doelen. Bij ieder product of project vind je daarom uitgebreide informatie. Zo weet je wat je koopt en waaraan je doneert en hoe je bijdraagt aan een duurzaam eerlijke en gelukkige wereld. Samen shoppen én geven voor een betere wereld! www.fairfriends.nl

Wat is uw visie met betrekking tot een betere wereld?
Waarin rijkdom gelijkmatig is verdeeld en iedereen recht heeft op goede huisvesting, scholing en gezondheidszorg, waar producten voor een goede prijs verkocht worden.

Is uw bedrijf/de webshop een exponent van de huidige tijdsgeest / transitie naar een betere wereld, of  wat deed u besluiten te starten als ondernemer in faire producten?
Ik kom sinds 1990 in Nepal en raakte vrijwel onmiddellijk gefascineerd door de prachtige thangka’s (Tibetaanse rolschilderingen), beelden en sieraden die daar gemaakt worden, door reizen en studie heb ik mij intensief verdiept in de boeddhistische kunst. Ik wil deze producten graag onder de aandacht brengen in Nederland met de intentie om hiermede bij te dragen aan een voor de Nepalese/Tibetaanse ambachtslieden betere wereld.

Bezoekt u uw leveranciers in de betreffende landen persoonlijk? Zo ja, wat kunt u over het bedrijf/de producten /de ambachtslieden vertellen?
Ik werk meestal met eenmanszaken en ambachtslieden en een enkele keer met  kleine familie bedrijven, deze selecteer ik op de kwaliteit van de producten die ze maken, met bijna alle leveranciers heb ik al jarenlang een  goede band. In Nepal worden de oude ambachten van vader op zoon doorgegeven, daardoor hebben de ambachtslieden veel ervaring.

Dakini

Kijken we naar de sociale impact hiervan, wat kunt u vertellen over de gevolgen van uw samenwerking voor de desbetreffende toeleverancier?
Ik hoop dat door regelmatig orders te geven ik de producenten van de producten  een structureel inkomen bied waardoor huisvesting verbeterd wordt en scholing van de kinderen mogelijk wordt gemaakt. (Denk aan uitbreiding werknemers, inkomsten zorgen voor meer schoolgaande kinderen, etc)

Hoe screent u de mogelijke leveranciers/producten op?
In Nepal worden de oude ambachten traditioneel doorgegeven van vader op zoon, door de jarenlange ervaring in  generaties van ambachtslieden is de kwaliteit constant en vanzelfsprekend altijd hoog.

Wat kunnen we van uw webshop/bedrijf in de, al dan niet nabije, toekomst verwachten?
Er  zullen binnenkort nieuwe zilveren sieraden gestoeld op het boeddhisme worden toegevoegd, zoals mantra-ringen en zilveren Tibetaanse gau’s (reisaltaar/medaillon)

U heeft onlangs besloten deel te nemen aan het FairFriends-concept. Wat was voor u hiervoor de reden?
Ik voelde mij direct aangesproken door het FairFriends-concept, daarbij is het voeren van een eigen administratie en alles wat daar bij hoort heel arbeidsintensief, daarom komt het idee mij heel goed van pas.

Wat zijn uw verwachtingen van het concept?
Ik heb hoge verwachtingen: ik verwacht dat de webwinkel zo goed gaat lopen zodat ik in de toekomst kan overwegen mijn eigen webwinkel kan sluiten en de verkoop van al mijn producten geheel via FairFriends te laten lopen.

www.fairfriends.nl/dakini

FF-Dakini

Lees ook:
> FairFriends: Y’Abal Handicrafts
> FairFriends: PixelPerfect

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *