HANQ verandert de wereld

“De overtreffende trap tot succesvol ondernemerschap”

Succesvol ondernemen vereist creatief denken en handelen in een dynamische wereld. En juist als ondernemer ervaar je hoe dynamisch de wereld is. Welkom in De Nieuwe Wereld, waarin persoonlijke waarden belangrijker zijn en geld dus een andere betekenis heeft. Jezelf openstellen, verbinden en samenwerken zijn de sleutelwoorden. HANQ, dé School voor Ondernemend Nederland, daagt mensen uit hun kansen te zien en deze te pakken met behulp van innovatieve lesmethodes.

Door Nanny Schutte

Veel organisaties (scholen en bedrijven) zien wel de relevantie in van Het Nieuwe Werken, maar weten niet hoe ze hiermee om moeten gaan. HANQ (Holland Academy New Qualities) kan hier van betekenis zijn en biedt onderwijs middels de nieuwste technologieën. Laptops, mobiele telefoons, YouTube en Twitter zijn zodoende veel gebruikte middelen in de opleiding tot creatief ondernemerschap. De leerstof wordt flexibel aangepast aan de behoeften; studenten kiezen de thema’s en geven tempo en niveau aan. Het geleerde wordt gedeeld met anderen, deelnemers worden persoonlijk gecoacht en ontvangen directe feedback.

Voorsprong
HANQ richt zich op schoolgaande, lerende jongeren tussen 10 en 24 jaar, op mensen die ontevreden zijn met hun huidige (werk)situatie en graag iets anders willen doen en/of willen ontdekken of er een ondernemer in hen schuilt. Jongeren worden voorbereid zich flexibel aan te passen aan veranderende omstandigheden, ongeacht in welke situatie ze terecht komen. Hiermee lopen ze eigenlijk een paar jaar vóór op het (gemiddelde) bedrijfsleven.

Nieuw – nieuw – nieuw
De Nieuwe Wereld wordt onder meer gekenmerkt door Het Nieuwe Werken. Vragen van werkgevers worden met het hele netwerk van de medewerker opgelost, die in gelegenheidsformaties samenwerkt aan gemeenschappelijke doelen, op flexibele werkplekken. Het Nieuwe Leren moet daarop voorbereiden: multidisciplinair samenwerken, het geleerde meteen toepassen, multi-tasken.

De 11 thema’s van HANQ
Bij HANQ krijgt Het Nieuwe Leren vorm in elf thema’s:

 1. HELDERE VISIE – je droom helder formuleren
 2. CREATIEF VERSLAGLEGGEN – effectief en creatief verslagleggen van hoe je jouw droom wilt realiseren
 3. COMMUNITY BUILDING – netwerken, mensen selecteren, samen meer bereiken
 4. GRENZEN VERLEGGEN – creatief je focus opstellen, handelen in en out the box
 5. HANDELEN – (realisatie van) je droom opnieuw vaststellen op basis van ervaring
 6. COMMUNICATIE – vertrouwen kweken in je community
 7. DUURZAAMHEID – werken aan een optimaal fundament voor People, Planet en Profit
 8. GLOBALISERING – culturen overbruggen, in kunnen spelen op ieders behoefte
 9. WEB 2.0 – kennis opdoen van en inspelen op maatschappelijke (ICT)ontwikkelingen
 10. ONDERNEMEND STUREN – structuur managen, mensen aansturen die het gaan realiseren
 11. WINST MAKEN – businessmodel vaststellen.

Samenwerking
Om Het Nieuwe Leren verder te ontwikkelen, werkt HANQ graag samen met creatieve ondernemers, experts binnen één van onze thema’s en het onderwijs. Bent u als school, bedrijf of particulier geïnteresseerd, zoek dan zeker contact.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.