Land Rover vraagt aandacht voor Congo to Kalahari project van Drive Against Malaria

Land Rover Nederland vraagt aandacht voor het Congo to Kalahari project van Drive Against Malaria ‘to save a thousand lives’. Al sinds 1988 bindt deze organisatie de strijd aan tegen malaria. De oprichter van Drive Against Malaria, David Robertson, brengt met Land Rovers hulp en medicatie naar bevolkingsgroepen in de meest afgelegen gebieden op het Afrikaanse continent. Sinds 1999 vergezelt de Nederlandse tv-presentatrice Julia Samuël hem bij deze missie. Land Rover Nederland en de dealerorganisatie ondersteunen Drive Against Malaria al sinds 2009 met giften.

Julia Samuël: “David is nu vertrokken voor zijn epische reis dwars door de Congo Basin in West Equatorial Afrika naar de Kalahari Desert in zuidelijk Afrika. Dit is een onderdeel van ‘The World’s Longest Journey, Dedicated to Malaria’ (‘s Werelds langste reis, toegewijd aan malaria). We zijn tot het uiterste gegaan om de reis op alle fronten zo goed mogelijk voor te bereiden. Maar we weten uit ervaring, sinds de gijzeling in de Centraal Afrikaanse Republiek, dat geen enkel continent zo onbestendig is als Afrika. Ik twijfel er geen moment aan dat het een moeilijke, zo niet onmogelijke tocht zal worden. De British High Commissioner (H.E. Mr Brian Olley) heeft het officiële startsein gegeven in West-Kameroen voor de 12.967 km lange ‘Congo to Kalahari’ reis, die voor hem ligt. David heeft Kameroen inmiddels verlaten en rijdt op dit moment met 660 muskietennetten en ladingen vol medicatie voor de hulp aan de mensen onderweg. Zonder water, elektriciteit of een satellietsignaal, dwars door onbekend terrein, waar de wegen opzettelijk van elke kaart zijn geschrapt, in het grensgebied tussen Congo Brazzaville en Congo Kinshasa. David’s missie is zonder twijfel de meest heroïsche prestatie van een mens, met één arm en één been (David is op zijn 18e aangereden door een dronken automobilist) met een inmiddels afgelegde afstand van 213.000 km in een-en-dezelfde Land Rover Defender. Een reis die je alleen kan volbrengen met stalen zenuwen, mentale kracht, een ijzeren wil, grenzeloze liefde en verbondenheid voor onze medemens.”

1-Land-Rover-vraagt-aandacht-voor-Congo-to-Kalahari-project

Drive Against Malaria

Drive Against Malaria richt zich vooral op afgelegen en geïsoleerde gebieden, die onbereikbaar zijn voor grootschalige projecten. Mede dankzij hun Land Rovers kan DAM deze gebieden bereiken en daar hulp bieden. Land Rover biedt onder meer steun door sinds 2009 jaarlijks een gift van 50.000 euro te doen, die de Nederlandse importeur en de dealerorganisatie gezamenlijk bijeen brengen.

Land Rover Nederland steunt Drive Against Malaria echter niet alleen omdat de organisatie met een Land Rover Defender rijdt. Het is vooral ook uit bewondering voor de enorme inzet van initiatiefnemers David Robertson en Julia Samuël en vanwege het feit dat de organisatie kans ziet om met ‘zero’ overhead te werken. Géén duur kantoor, géén duur betaalde medewerkers, maar talloze vrijwilligers die alle activiteiten op zich nemen. Zo kan bijna honderd procent van alle giften worden omgezet in directe hulp waar deze het hardste nodig is: in de geïsoleerde gebieden in Afrika.

Julia Samuël: “Malaria vormt nog steeds een tijdbom in Afrika’s armste en inheemse landen, in de Congo Basin in West Equatorial Afrika. Er is een chronisch tekort aan internationale steun voor malariabestrijding in dit gebied. Vooral in moeilijk bereikbare gebieden. Wij vervullen een vitale rol voor het overleven van de armste bevolkingsgroepen. Hierbij zijn wij volledig afhankelijk van giften.”

“Het is van cruciaal belang dat wij kunnen blijven werken in deze kritische gebieden. We zijn hoofdzakelijk de enige organisatie die tot in de moeilijk bereikbare gebieden kan doordringen. In dorpjes en nederzettingen waar mensen het zonder enige vorm van hulp moeten stellen. We zijn bevoorrecht dat we dit kunnen doen, dankzij onze onafhankelijkheid en het feit dat we op vele plaatsen al meer den 15 jaar actief zijn in het gebied. En we zijn bevoorrecht dat we dit kunnen doen dankzij de steun van Land Rover in Nederland. Want alleen met deze steun kunnen wij ervoor zorgen dat de mensen de levensreddende medicijnen krijgen en bescherming tegen dodelijke ziekten. We kunnen zo de hoop teruggeven aan de mensen in Afrika. De mensen vertrouwen ons, kennen ons, leunen op ons en zijn van ons afhankelijk voor levensnoodzakelijke hulp in barre tijden.”

3-Land-Rover-vraagt-aandacht-voor-Congo-to-Kalahari-project

Over Drive Against Malaria (DAM)

De Engelsman David Robertson bestrijdt sinds 1988 malaria in Afrika. In 1999 vond hij een partner in de Nederlandse tv-presentatrice Julia Samuël. Samen doorkruisen ze in Land Rovers de armste Afrikaanse landen zoals Kameroen, Nigeria, Centraal Afrikaanse Republiek, Angola, de Congo’s, Zimbabwe, Noord-Namibië en Zambia om de bevolking te beschermen tegen malaria-epidemieën. De ziekte is vaak dodelijk en eist jaarlijks ruim 400.000 levens, voornamelijk onder Afrikaanse kinderen. Op het continent sterven elke week 10.000 kinderen onder de vijf jaar aan de ziekte, die wordt verspreid door muggen. Momenteel sterven in veel gezinnen vier tot vijf kinderen aan de ziekte.

Het project is te volgen via de link

Meer informatie over het werk van Drive Against Malaria is hier te vinden, waarbij het ook mogelijk is om direct donaties te doen.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.