Crowdfunder Lendahand trekt financiering aan via crowdfunding

lendahand

Groei-scenario geeft iedereen de kans om aandeelhouder te worden

Social enterprise Lendahand, een crowdfunding platform waarop men tegen 3% rente kan uitlenen aan ondernemers in opkomende landen, trekt via crowdfunding site Symbid financiering aan om verder te groeien. “Op deze manier kan iedereen aandeelhouder worden in Lendahand”, zegt Peter Heijen, founder en CEO.

Onderstaande grafiek laat zien dat de crowdfunder al sinds de start een zeer gezonde groei doormaakt:

lendahand

“Om deze groei te versnellen willen wij 60.000 euro ophalen en hiervoor 5% van de aandelen via crowdfunding verkopen” vertelt Heijen.
Lendahand verwacht dat deze investering een jaarlijks rendement oplevert van minimaal 35%. “Uiteraard betreft het hier een product met een verhoogd risico. De geplande internationale uitrol in 2015 zal er echter zeker toe bijdragen dat het genoemde rendement kan worden gerealiseerd.”

Volgens Heijen zal Lendahand het opgehaalde kapitaal gebruiken om de website verder te optimaliseren en de marketingcampagne te financieren. Hiernaast kijkt Lendahand naar een uitbreiding in Afrika. “De gesprekken met potentiële partners zijn in volle gang en we verwachten aan het eind van 2014 een overeenkomst te kunnen sluiten.”

 

Meer info
Lendahand is een sociale onderneming die mensen in Nederland de mogelijkheid biedt om te investeren in leningen aan kleine succesvolle ondernemingen in opkomende landen tegen een eerlijk en gezond rendement. “Het werkt simpel. Via de website kies je zelf hoeveel geld je in welk project investeert. Zo help je de ondernemer en die betaalt vervolgens het bedrag met 3% rente voor de investeerder terug. Het terug ontvangen bedrag kun je houden, of opnieuw investeren in een ander project” ligt Heijen toe.

www.lendahand.com

Lees ook:
>  Sociaal én financieel rendement via Lendahand

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *