Love In Pieces maakt tassen van restmateriaal

Van restmaterialen leer, jeans en koffiebonenzakken een serie unieke tassen maken, én daarmee ook nog goede doelen steunen, dan ben je goed bezig voor een betere wereld! Ik ging in gesprek met Mike Heijnen, oprichter van Love In Pieces.

Tekst: Almar Fernhout 

love in pieces

Foto: Matthijs van Nieuwkerk, Tim Hofm

Hoe is het idee ontstaan voor Love In Pieces? 

In de tachtiger jaren startte mijn vader het label PEPE Jeans in de Benelux. Dat was het begin van mijn liefde voor authentieke, gemixte ‘used look’ materialen zoals gewassen leer en stonewashed indigo. Die liefde is nooit verloren gegaan. Na jarenlang met veel liefde als agent en distributeur gewerkt te hebben voor verschillende internationale labels, moest en zou er een tassenmerk op de markt komen die gebruik zou maken van deze materialen. Gezien het feit dat leer en indigo in het productieproces zeer belastend is voor mens en milieu en tevens de mooiere ‘look’ die deze materialen krijgen met de jaren was het werken en verwerken van gerecyclede materialen een must.

Welke materialen gebruiken jullie voor de tassen ?

Voor deze collectie maken we gebruik van: gerecycled leer, gerecycled indigo, gerecycled koffiebonenzakken en het katoen gebruikt op de wieken van de molens van de Zaanse Schans. Al onze tassen worden voorzien van een waterdichte voering.

Waarom hebben jullie gekozen voor herentassen? 

We hebben hiervoor gekozen om het simpele feit dat er meer is dan een nylon rugzak.

Waar worden de tassen gefabriceerd?

Bij deze collectie is er bewust voor gekozen om deze in ons mooie Amsterdam te ontwikkelen en te produceren. We hopen dit in de toekomst niet te hoeven te veranderen. Zou dat om wat voor reden wel moeten gebeuren, dan geven wij geheel transparant aan waar en waarom.

Wat voor Love In Pieces modellen zijn er?

De URBAN is een backpack en crossover in één. De CITY BREAK is weekendje-weg tas. De TRAVELLER is een reistas gebaseerd op de beroemde militaire ‘duffel’ tas.

love in pieces love in pieces
Foto: Matthijs van Nieuwkerk, Tim Hofman

Iedere tas lijkt anders…, dat is bewust gekozen? 

Dat klopt. Voor deze eerste collectie hebben we gekozen voor unieke tassen. Géén tas is hetzelfde. LoveInPieces… Unique Like You Are, Made With Love!

Geloof je in karma?  

Jazeker, Love In Pieces is zeer begaand met mens, dier en milieu. Om deze reden doneren wij voor iedere verkochte tas een vast bedrag aan 5 goede doelen, namelijk CoolEarth, Free The Children, World Animal Protection, Terre Des Hommes, en Ecotrust.

www.loveinpieces.eu


Making off…

Benieuwd hoe de producten piece by piece tot stand komen? Bekijk dan de video Making Off: https://youtu.be/GUolEGnmkl4

Mail & Win

Deze Mail & Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de 3 winnaars van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail & Win-rubriek met andere acties mee, en ook op hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!
En wil je echt niets missen van De Betere Wereld, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

de betere wereld

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *