Mail & Win: de eerste FairChain koffie ter wereld!

Lanceer samen met Moyee deze 'fair trade 2.0' koffie

Je kunt FairChain zien als fair trade 2.0. De boer niet alleen een betere prijs maar Moyee gaat een grote stap verder. In plaats van de huidige 2% wil Moyee dat maar liefst 50% van de totale waarde in de FairChain koffieketen wordt toegevoegd in het producerende land.

Hoe Moyee dit doet? Door de koffiebonen te branden in het land van herkomst, in plaats van in massale westerse branderijen. Een bruine, gebrande boon is al gauw vijf keer meer waard dan een groene boon. Moet je nagaan wat voor impact dat heeft. Moyee begint in de Kaffa streek in Ethiopië, de bakermat van de koffie. Geen betere plek dus om de eerste FairChain ter wereld te starten. Maar de ambitie reikt verder. Radicale impact noemen ze dat.

moyee-fairchain


1 Million Cup Revolution

Moyee is al een heel eind op weg. De branderij in Ethiopië is bijna klaar en de lokale roastmasters zijn opgeleid. Maar de FairChain is pas compleet als jij en een heleboel andere koffiefans de koffie drinken. Daarom heeft Moyee de 1 Million Cup Revolution in het leven geroepen. Vraag aan jou: hoeveel kopjes draag jij bij? Twee redenen om mee te doen: A) je schrijft historie en B) de koffie is belachelijk lekker! O ja en C) Moyee is je voor eeuwig dankbaar 🙂

Moyee Coffee. Radically good coffee.

Mail & Win
Kennismaken met Moyee’s radically good koffie? Vul hier onder je naam, e-mailadres en verzendgegevens in en maak kans op 1 van de 10 koffiepakketten!

Update:
Deze Mail & Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaars van harte gefeliciteerd!
In onze Mail & Win-rubriek vind je nog vele andere acties, en ook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties.

Veel geluk!
En wil je echt niets missen van De Betere Wereld, abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *