Oneplanetcrowd: duurzaam crowdfunden met aantrekkelijk rendement

oneplanetcrowd

Met crowdfunding halen ondernemers financiering op bij de crowd, een grote groep mensen die individueel (kleine) geldbedragen investeren. Elke investeerder profiteert van een aanzienlijke korting of rente-percentage, interessante extra’s of ontvangen als eerste het product.

Samen leveren deze investeringen een bedrag op waarmee een project of onderneming gefinancierd kan worden. Als de crowd het doelbedrag bij elkaar brengt, geeft dit een duidelijke bevestiging van het bestaansrecht van de onderneming. Naast markterkenning realiseert een succesvolle crowdfundingcampagne ook waardevolle exposure. De investeerder is ambassadeur voor de onderneming en is in veel gevallen ook gebruiker van het product. Dat creëert betrokkenheid, waardoor deze vorm van financiering ook uitermate geschikt is voor ondernemingen met een duurzame en maatschappelijke impact.
Oneplanetcrowd, het enige crowdfundingsplatform in Nederland dat zich richt op deze niche, noemt dit de kracht van de crowd.

Marieke Kamphuis, managing director van Oneplanetcrowd: “Wij hebben deze focus omdat we zien dat er een snelgroeiende groep mensen is die net als wij geloven dat duurzame en maatschappelijke  innovatie hard nodig is. En dat dit ook mogelijk is, want er zijn genoeg ondernemers met goede ideeën en oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen waar wij voor staan. Door deze ondernemingen samen met onze trouwe crowd van financiering te voorzien, kunnen de ondernemers hun droom waarmaken en maken we samen de wereld een beetje mooier. Together we fund the future!”

Al meer dan 6 miljoen geïnvesteerd
Oneplanetcrowd is onderdeel van de sterke financiële groep van Start Green Capital en is sinds de start in 2012 uitgegroeid tot een platform met een crowd van meer dan 15.000 actieve investeerders en 6 miljoen euro aan opgehaalde financiering. Dit jaar won Oneplanetcrowd 3 van de 5 crowdfundingawards met SnappCar, Mantelaar en WakaWaka.

Converteerbare leningen
Oneplanetcrowd biedt een flexibele financiering op maat (leningen, converteerbare leningen, voorverkoop en donaties) en kijkt per onderneming wat de meest geschikte financieringsvorm is. Oneplanetcrowd maakte als eerste platform wereldwijd de converteerbare lening beschikbaar voor crowdfunding waarmee start-ups met groot groeipotentieel in staat worden gesteld om grote bedragen op te halen. oneplanetcrowd
SnappCar is zo’n onderneming en heeft in twee campagnes ruim 1 miljoen euro opgehaald bij de crowd. De investeerder draagt niet alleen bij aan de missie van SnappCar om het autobezit in Europa met 1% terug te dringen, maar kan ook mede-eigenaar worden. Investeerders van de eerste financieringsronde hebben bijna allemaal hun lening geconverteerd naar aandelen om zo in de toekomst te profiteren van de snelle groei van dit bedrijf. Gevestigde ondernemingen komen in aanmerking voor een lening, waarbij het gemiddelde rendement voor de investeerder op 7% ligt. BeGreen bood investeerders een rente van 7,5% en heeft met het geleende bedrag gaswarmte op Arenapark in Hilversum vervangen voor duurzame houtwarmte.

Mooie vorm van marktintroductie
Crowdfunding is ook een mooie manier voor ondernemers om een nieuw product of dienst op de markt te brengen. Investeerders profiteren van een aanzienlijke korting, interessante extra’s of ontvangen als eerste het product, zoals bij Yoni, wiens missie het is dat iedere vrouw kan kiezen voor biologische dameshygiëne zonder chemicaliën. oneplanetcrowd

Crowdfunding enorme markt
Crowdfunding was een aantal jaar geleden nog niet bekend onder het grote publiek, maar groeit de afgelopen jaren sterk. In Nederland is in 2014 63 miljoen euro opgehaald. In de eerste helft van 2015 is dat al 49 miljoen euro. Oneplanetcrowd ziet dat ondernemers moeilijk bij de bank terecht kunnen, terwijl de financieringsbehoefte van duurzame ondernemingen stijgt. Daarnaast zien zij in  toenemende mate dat mensen een alternatief zoeken voor hun spaargeld en dat zij niet alleen geïnteresseerd zijn in een aantrekkelijk rendement, maar daarnaast ook een positieve impact willen creëren. Een groot voordeel van crowdfunding voor investeerders is dat zij zelf bepalen aan welke ondernemers hun geld wordt toevertrouwd en in welke projecten wordt geïnvesteerd.

Samen naar duurzame en sociale economie oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd levert een actieve bijdrage aan de overgang naar een meer duurzame en sociale economie, maar kan dit niet zonder de crowd. Ze binden dan ook constant nieuwe ondernemers en investeerders aan zich om samen impact te creëren. Op www.oneplanetcrowd.nl staan alle projecten waarin geïnvesteerd kan worden en vinden ondernemers die willen crowdfunden meer informatie.

www.oneplanetcrowd.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.