Oneplanetcrowd projecten winnen 3 van de 5 Dutch Crowdfunding Awards

oneplanetcrowd

Op 12 mei jl werd voor de eerste keer Crowdfunding Day georganiseerd, Europa’s grootste crowdfunding-congres, en als mede-oprichter van Oneplanetcrowd is DeBetereWereld zeer blij om te zien dat drie projecten een Dutch Crowdfunding Award wisten te ontvangen.

Achttien campagnes  en tien crowdfunding platforms deden mee aan de awards die werden uitgereikt voor de beste crowdfunding campagne van 2014,  voor de pionier die crowdfunding op de kaart heeft gezet binnen een nieuwe niche (Crowdfunding Pioneer Award), voor de campagne die de crowd op een toonaangevende wijze enthousiast heeft gemaakt (Crowd Power Award) en voor de initiatiefnemer die crowdfunding heeft gecombineerd met een andere vorm van financiering (Fusion Finance Award). Ook was er een publieksprijs waarbij de crowd massaal heeft gestemd op haar favoriete campagne van 2014.

snappcar-300x168Oneplanetcrowd deed mee met vier genomineerde projecten en ging naar huis met drie van de vijf awards. WakaWaka is door het publiek gekozen als favoriete crowdfunding-campagne. Zorg-startup Mantelaar won de Pioneer Award en Snappcar is door de jury gekozen als beste campagne van 2014. Laatst genoemde heeft tijdens Crowdfunding Day ook bekend gemaakt dat hun tweede crowdfunding campagne is gestart op Oneplanetcrowd. Hier wordt momenteel alweer volop in geïnvesteerd.

“Wij zijn ontzettend trots dat Oneplanetcrowd veelbelovende projecten aan zich weet te binden en dat wij samen met de ondernemers de meeste spraakmakende crowdfunding campagnes weten te realiseren”, aldus Maarten de Jong, managing director van Oneplanetcrowd.

ONEPLANET-LO-FFplain

Jury 
Tijdens dit uitverkochte evenement werden tevens voor de eerste keer de Dutch Crowdfunding Awards uitgereikt, waaronder vier juryprijzen en een publiekprijs. De onafhankelijke jury werd gevormd door Michaël van Straalen (MKB Nederland), Justin Jansen (Erasmus Universiteit), Simon Douw (Douw&Koren Crowdfunding Consultancy) en  Stefan Lohuis (Rabobank).

Meer informatie over de tweede crowdfunding campagne van Snappcar: http://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/94226

Lees meer:
Geef jezelf een gezonde start, en Healthbox ook!
Verbeter de wereld in 15 minuten

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *