Op deze wijze dragen bedrijven bij aan een betere wereld

Op deze wijze dragen bedrijven bij aan een betere wereld

Duurzaamheid is de laatste jaren een steeds belangrijker thema geworden binnen de samenleving. Particulieren kiezen massaal voor de investering in zonnepanelen op het dak van hun woning, in een warmtepomp en bijvoorbeeld in een elektrische auto. Ook bedrijven zoeken naar mogelijkheden om te verduurzamen. Dit doen zij bijvoorbeeld door groene waterstof als brandstof te gebruiken, als vervanging van aardgas. Het gebruik van groene waterstof speelt momenteel een essentiële rol in de verduurzaming van de industrie. Niet alleen de toepassing van groene waterstof als brandstof is interessant voor ondernemers. Zij kiezen ook steeds vaker voor een zonnedak of bijvoorbeeld een zonnecarport. Naast het verduurzamen van het wagenpark. In dit artikel lees je er meer over.  

Steeds meer daken voorzien van zonnepanelen 

Nederland kent momenteel zo’n 2,6 miljoen installaties van zonnepanelen. Dit is fors meer dan een paar jaar terug, toen het aantal installaties ver onder de twee miljoen lag volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De daken van bedrijfs- en winkelpanden lenen zich goed voor het aansluiten van zonnepanelen. Een belangrijk voordeel van deze daken is de mogelijkheid om zonnepanelen in de meest optimale hellingshoek op het dak te monteren. Daarnaast kunnen de zonnepanelen in de juiste windrichting geplaatst worden, om de opbrengst hiervan te maximaliseren. Dit is bij particulieren vaak niet mogelijk door het schuine dak op deze huizen. 

Bedrijven met vastgoed kunnen deze zonnedaken combineren met een compleet zonnepark, wanneer zij de komende jaren geen plannen hebben met het stuk grond. De grond zal in de huidige vorm nauwelijks rendabel zijn. Met de realisatie van een zonnepark boort men een nieuwe stroom aan inkomsten aan. 

Zonnecarport als goede aanvulling op een zonnedak 

De investering in zonnedaken is voor bedrijven een goede eerste stap in het opwekken van groene stroom. Het is voor hen interessant om verder te kijken, bijvoorbeeld naar de mogelijkheden van een zonnecarport. Met een zonnecarport creëer je een nieuw dak over een bestaand parkeerterrein, wat verschillende voordelen biedt. Zowel voor de onderneming zelf, als voor de gebruikers hiervan. Met een zonnecarport wordt een grote hoeveelheid zonnestroom opgewekt. Daar komt bij dat gebruikers niet langer in de regen in hun auto hoeven te stappen. Ook handig: in de zomermaanden houdt de zonnecarport een deel van de warmte tegen. De auto zal op deze manier iets koeler zijn dan in situaties zonder carport, wanneer men na een lange werkdag op weg naar huis gaat. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *