Revolutionaire Wijze van Watertransport in ontwikkelingslanden

Een eenvoudiger wijze om voedingsmiddelen en water te voet te vervoeren

Een team van designers van Emika Studios, gevestigd in Kaapstad en Amsterdam, heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld voor het transport van water in ontwikkelingslanden. Veel vrouwen en kinderen worden dagelijks geconfronteerd met deze moeilijkheden.

LentusH is een multifunctionele, mobiele container voor water en goederen die over lange afstanden te voet getransporteerd moeten worden. Het hoogwaardige ontwerp maakt het mogelijk om nu per keer meer goederen te vervoeren met minder lichamelijke belasting.

De inhoud van LentusH is 31 liter (8.1gal) . Dit is genoeg om een gehele familie een dag van water te voorzien. De LentusH is gemaakt uit 30% gerecycled plastic. De container is gemonteerd op een metalen frame. Deze is voorzien van een uitschuifbare handgreep en heeft wielen. Dankzij het speciaal ontworpen ‘weight support system’ voelt het licht aan, zelfs als het hele vat gevuld is. Dit maakt het vervoer van de markt of waterkraan naar huis minder belastend.

2016-06-13-PHOTO-00009556

LentusH vergemakkelijkt niet alleen het transport, maar voorkomt ook veel nek- en rugblessures. Deze liggen het geval van het tillen van zware lasten op het hoofd en de schouders gedurende lange afstanden. Vaak meerdere keren per dag.

‘Omdat ik ben opgegroeid in New York City heb ik nooit echt de moeilijkheden omtrent het vervoeren van water ervaren of gezien. De inspiratie om LentusH uit te vinden, kwam dan ook pas toen ik mijn grootmoeder in Angola bezocht. Zij moest een aantal keren per dag een half uur van de dichtstbijzijnde kraan naar huis lopen met zware emmers water. Dit jarenlang tillen van emmers op haar hoofd en schouders hebben ervoor gezorgd dat zij nu ernstige rugklachten en regelmatig hoofdpijn heeft. Ik merkte dat dit een veelvoorkomend probleem was voor vele andere vrouwen en kinderen in haar omgeving. Na een uitgebreide zoektocht kwam ik erachter dat ik geen bestaande oplossing kon vinden. Dit was het moment dat ik met Jarred ben gaan samenwerken om een oplossing te creëren,’ zo verteld LentusH co-founder Antonio Junior.

LentusH is ontworpen door Emika Studios, een bedrijf dat is opgericht door Antonio Junior en Jarred Robertson. Junior heeft uitgebreide werkervaring in financieel- en projectmanagement, terwijl Robertson beschikt over een creatieve energie en een schat aan kennis en vaardigheden heeft wat betreft productontwerp, design, technische illustraties en animaties. Hun passie voor het maken en ontwikkelen van concepten die een positief effect hebben op ontwikkelingslanden, en Afrika in het bijzonder, bracht hen samen als een team.

Ze hebben sinds 2014 het ontwerp verbeterd, getest en een prototype ontwikkeld. Het laatste prototype is nu klaar voor de markt.

2016-06-13-PHOTO-00009579

Junior en Robertson lanceren hun Kickstarter-campagne. De LentusH zal beschikbaar zijn vanaf 24 mei, met leuke beloningen voor iedereen die het project steunt!
Zij die geïnteresseerd zijn kunnen ook een LentusH bestellen. Deze zal dan aan een gezin in Afrika zal worden geschonken. Onder andere in Mozambique, Angola, Congo, Kenia, Botswana, Tanzania en Zambia is er grote behoefte aan!

Voor extra informatie over Lentus-H ga dan naar de website of volg ze op Facebook, Twitter.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *