De Schrootstrijd: vernieuwend en duurzaam te werk

schrootstrijd

Perfect bedrijfsuitje!

Schrootstrijd: Ga de strijd aan met je collega’s! Een bedrijfsuitje wordt in het cliché gekenmerkt door saaie zakelijke gesprekken, stille achtergrondmuziek en een nogal sobere dresscode, maar dat hoeft niet langer zo te zijn: de Schrootstrijd in Dieren maakt voorgoed korte metten met het cliché en biedt een uitje waarbij actief en creatief te werk gaan centraal staan.

Het concept is eigenlijk afkomstig van het Amerikaanse tv-programma Scrapheap Challenge, en representeert de perfecte mix tussen creatief bezig zijn, zo efficiënt mogelijk kunnen samenwerken en duurzaamheid – met daarbovenop natuurlijk een gezonde dosis speelplezier. Wat de Schrootstrijd precies biedt, hoe het beroep doet op de creativiteit van de mensen en hoe het bijdraagt aan een duurzamere wereld lees je hier.

De Schrootstrijd: wat is het en wat biedt het?

De Schrootstrijd in Dieren maakt gebruik van oud schroot om mensen creatief bezig te laten zijn: het concept bestaat uit een wedstrijd waarbij de verschillende partijen zo snel en efficiënt mogelijk te werk gaan om een zogenaamde ‘schrootmobiel’ te bouwen. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, moet beroep worden gedaan op de kwaliteiten van alle leden van de groep: terwijl de ene misschien snel tot actie overgaat en het liefst van al lichaamskracht gebruikt, is de andere eerder analytisch en organiseert de zaken beter vanop afstand. Hoe dan ook moeten alle krachten gebundeld worden om een prachtige creatie tevoorschijn te toveren en de race tegen de tegenstanders te winnen. Na de wedstrijd is er voor alle partijen de mogelijkheid om te genieten van een diner of een glaasje : de ideale kans dus om de relatie tussen collega’s te versterken en een onvergetelijk uitje mooi af te sluiten.

schrootstrijd

Een bedrijfsuitje met de Schrootstrijd: vernieuwend en duurzaam te werk gaan

De Schrootstrijd is ideaal voor bedrijven die een gezellig uitje willen organiseren en zich daarbij ook nog eens willen vermaken. Het concept is niet enkel populair omdat het leuk is, maar evenzeer dankzij de onderliggende boodschap die erdoor naar buiten wordt gebracht: het hergebruiken van schroot – dus oude materialen – staat centraal, en symboliseert duurzaamheid en het behoud en de bescherming van de natuur. De partijen moeten beroep doen op hun verbeelding om oude materialen zo goed mogelijk te gebruiken. Daardoor leren ze niet enkel te werken onder druk, maar leren ze ook nog eens zichzelf en hun medewerkers beter kennen.

De Schrootstrijd pakt uit met een extra staaltje duurzame actie dankzij het Frisse-wind-door-je-team-arrangement, een wedstrijd waaraan van 10 tot wel 125 personen kunnen deelnemen en zo snel mogelijk een duurzame, op wind aangedreven zeilwagen in elkaar moeten zetten met hergebruikte materialen. De uitkomst en de winnaar worden hier echter niet enkel bepaald door de creativiteit van de partijen, maar ook door de wind zelf. De wedstrijd symboliseert dus actief zijn, creatief te werk gaan, maar ook duurzaam leven: de partijen leren immers heel wat bij over hoe oude materialen hergebruikt kunnen worden en hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijke, groenere wereld.

www.schrootstrijd.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *