Slimme vragen over zelf opwekken zonne-energie zónder dak

Vrijopnaam

Claim je eigen stukje zon!

Natuurlijk wil je zonne-energie! Zelf opwekken, liefst, dat begrijpen we. Maar geen eigen dak? No problem! Je eigen stukje zon, 100% groene stroom en het gemak,  met Vrijopnaam kan het. Hier een korte Q&A. 

Lees ook het interview dat wij hadden met Vrijopnaam

Zelf zonne-energie opwekken zonder panelen op je dak?

Vrijopnaam is de eerste 100% zonne-energieleverancier van Nederland. En maakt het voor iedereen mogelijk om je eigen stukje zon te claimen. Hierdoor wek je zelf je stroom op zonder dat je panelen op je dak nodig hebt; heel eenvoudig met een ‘Paneelopnaam’, een zonnepaneel op afstand in één van de zonneparken van Vrijopnaam. Het is een innovatieve oplossing voor de bewuste consument om direct en concreet bij te dragen aan de sluiting van kolencentrales én toename van duurzame energie in Nederland.

Zij claimen dat consumenten met Vrijopnaam voordelig uit zijn. Hoe is dat mogelijk?

Omdat je bij Vrijopnaam zelf je energie opwekt, ontvang je zelf de winst van de opbrengst van je panelen. Op je inleg maak je een rendement vergelijkbaar met 4% op een spaarrekening. Energie die je ook niet meer hoeft te kopen. Zo ben je ook niet meer gevoelig voor (verwachte) prijsstijgingen. Op de reststroom en eventueel gas dat zij jou leveren zetten ze geen winstmarge zoals veel andere leveranciers wel doen. Op die manier verdienen zij ‘dubbel’ en hebben er baat bij om jou zoveel mogelijk stroom te verkopen. De maandelijkse vaste leveringskosten (voorheen vastrecht) zijn voldoende om rendabel te zijn.

Stap voor 1 december over en ontvang 2 gratis panelen-op-naam!

Met panelen op je eigen dak ben je toch veel beter uit?

Voor het merendeel van de consumenten zijn de voordelen van Vrijopnaam veel relevanter, om maar iets eenvoudigs te noemen als, verhuizen. Vrijopnaam biedt een oplossing voor bewoners van een benedenwoning, appartement of boerderij met rieten dak. Voor huiseigenaren en huurders. Onafhankelijk waar of hoe lang je ergens woont. Wel zonnepanelen, niet op je dak. Als je als consument weet waar je zonne-energie vandaan komt, heeft die geen last meer van prijsschommelingen en verdwijnt de marge van de energieproducent in je eigen zak.
En Vrijopnaam zorgt er natuurlijk voor dat de zonneparken maximaal rendement behalen door ligging en onderhoud.

Waarom is gekozen voor een periode van 9 jaar, een zonnepaneel gaat toch veel langer mee?

Klopt. Een zonnepaneel gaat tussen de 20 tot 25 jaar mee en kost ongeveer 400 euro. Wij hebben gekozen voor een periode van 9 jaar om een investering in zonne-energie zo laagdrempelig mogelijk te maken. Ter vergelijking ben je zo’n 4.800 euro kwijt voor een installatie van 10 zonnepanelen op je eigen dak (bron Milieu Centraal).
Vervolgens bepaal je zelf hoeveel en in welk tempo je je eigen zonne-energie opwekt. Vrijopnaam verzorgt het onderhoud en garandeert een opbrengst van 230 kWh per jaar per paneelopnaam. Geen gedoe en zorgeloos voor jou. En mocht je gaan verhuizen, verhuizen de panelen eenvoudig mee.

Hoe komt het dat Vrijopnaam een van de goedkoopste leveranciers kan zijn?

Alle zonne-energie die je zelf opwekt is sowieso van jou en dus goedkoop. Op de reststroom die wij jou leveren zetten ze geen winstmarge zoals veel andere energieleveranciers wel doen. Op die manier verdienen zij ‘dubbel’ en hebben er baat bij om jou zoveel mogelijk stroom te verkopen. Dat past niet bij wie Vrijopnaam is. De maandelijkse vaste leveringskosten zijn voldoende om het bedrijf te runnen. Als klein bedrijf zorgt dat voor flexibiliteit en lage overheadkosten. Je kunt rekenen op een no-nonsense-mentaliteit: geen torenhoge marketingkosten of andere poespas.

En nu, overstappen maar! 🙂

www.vrijopnaam.nl

vrijopnaam

Meer zonne-energie?

Vrijopnaam, in onze Groene Stoel
Stap ook over & ontvang 2 gratis zonnepanelen-op-naam!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *