Studeer door om de wereld te kunnen veranderen

Studeer door om de wereld te kunnen veranderen

Het creëren van een betere wereld begint bij jezelf. Dat zal je vast al eens verteld zijn. Om tot een betere wereld te komen kun je verschillende stappen zetten. Zoals verbeteringen in de manier van leven. Maak duurzame keuzes, door bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen op je woning en wat vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Daarnaast is het verstandig om door te blijven leren. Volg bijvoorbeeld een verandermanagement opleiding, om bedrijven te helpen duurzame stappen vooruit te zetten. Verandermanagement kan daarnaast leiden tot betere bedrijfsresultaten, waar medewerkers van profiteren. Zij verliezen bijvoorbeeld minder snel hun baan, wanneer een organisatie op een andere manier wordt ingericht of efficiënter werkt. Als change manager speel je hier een belangrijke rol in. 

Opleidingen in tal van verschillende richtingen 

Een opleiding kun je in tal van verschillende richtingen volgen. Door voor een opleidingsinstituut als NCOI te kiezen, kun je jezelf blijven ontwikkelen. Kies voor een opleiding die in het verlengde ligt van hetgeen je in het verleden gedaan hebt, of ga op zoek naar iets heel anders. Je hebt voor lang niet iedere cursus of opleiding een diploma nodig als startpunt. Het biedt je de mogelijkheid om niet alleen de wereld te verbeteren, maar ook continue aan jezelf te blijven werken. Heb jij al eens overwogen om een aanvullende opleiding te volgen nadat je was afgestudeerd? 

Help organisaties of het individu verder

Wanneer je het overzicht met beschikbare opleidingen bekijkt, kun je kiezen uit opleidingen die voornamelijk gericht zijn op organisaties of juist op het individu. Denk aan het verschil tussen een opleiding verandermanagement en een opleiding tot verpleegkundige. Ook zitten er grote verschillen in het werk van consultants. Ga je aan de slag om organisaties te adviseren over de duurzame keuzes die zij kunnen maken richting de toekomst? Of vind je het juist leuk om mensen te helpen gezonder en bewuster te leven? 

Doelen stellen en bijpassende opleiding kiezen 

Bepaal vooraf voor jezelf op welke manier je bij kunt dragen aan een betere wereld en welke kennis je daarvoor nodig hebt. Met welk doel volg je straks een opleiding? Zoek vervolgens naar een studie die goed aansluit op dat doel. Belangrijk is het om voor een optie te kiezen die dicht bij jezelf ligt. Juist dan kun je een bijdrage leveren aan een betere wereld.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *