Succes als ondernemer, goed geluk?

Succes als ondernemer, goed geluk

Net gestart en op zoek naar succes? Join the club, zowat elke startende ondernemer is op zoek naar een gouden formule om zijn of haar business te doen groeien en te laten shinen als nooit tevoren. Maar, bestaat die formule wel?

Work hard

Hard werken loont. Succesvol ondernemen vraagt veel energie én tijd. Je moet bereid zijn beide te investeren. Want een succes ligt niet voor het oprapen. Natuurlijk kan je het lot wat sturen en dat begint dus bij hard werken en veel tijd en energie te investeren in je droom, niet te roekeloos te werk te gaan en je aan je een duidelijke strategie te houden.  Maar, een tikkeltje geluk? Jawel, als het even kan. ‘The right time, the right place’, die dingen spelen zeker mee. Maar, ook flexibiliteit en aanpassingsvermogen spelen een rol. Het is als op het juiste moment inspelen op een vraag van je doelgroep en soms zit dat zelfs in ogenschijnlijke details. Merk je dat zij voornamelijk met iDEAL betalen en jij biedt enkel creditcard aan? Dan sloeg je al de hele tijd de plank mis. En dat goed geluk? Dat zit vaak in de mensen waarmee je je omringt. De juiste, stimulerende omgeving is in dit geval echt goud waard. ‘Work hard, play hard’, die ken je zeker wel. Maar kijk uit: hard werken? Ja. Absurde uren maken en hierdoor niet meer helder kunnen nadenken? Nee. Don’t overdo it, neem het van mij aan, je lichaam en je brein hebben rust nodig om na een lange dag weer op te laden. Trap niet in die valkuil van nachten na elkaar doorwerken en jezelf geen slaap gunnen, want je zal het je bekopen.

Doorzettingsvermogen, inzicht en reflectie

Verlies de koers niet. Denk aan je business, maar ook aan je klant. Tijdens al dat werken en bouwen aan je business kan je soms vergeten waar het nu echt om draait: je klant. Hou daarom altijd een vinger aan de pols. Want kijk, je kan wel altijd haantje-de-voorste willen zijn en ja, die go-getter mentaliteit heb je echt wel nodig om succes te bereiken. Maar, watch yourself! Er is een dunne lijn tussen ambitieus zijn en té zelfingenomen worden. Om de top te bereiken moet je niet ten koste van een ander gaan. Het vraagt wel inzet, doorzettingsvermogen en ja, die gezonde dosis lef, maar ook inzicht en reflectie. Dus, kijk de betaalmethoden op je website eens na, praat eens met die klant en luister eens naar het advies van die blogger! 😉

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.