Help Bag&Buy! Verpakkingsvrij winkelen, wie doet er mee?

Het kán: zelf bepalen hoeveel je koopt, en daarmee de afvalberg verkleinen

Voedselverspilling doordat verpakkingen niet overeenkomen met onze consumptie, de beruchte Plastic Soep, afvalbergen, zwerfafval.., we hebben wereldwijd wat te doen. En gelukkig gebeurt er al heel veel. En daar kan een geweldig Nederlands initiatief aan toegevoegd worden: de verpakkingsvrije winkel Bag&Buy.
Als de crowdfundingsactie slaagt. Help je mee?

Bag&Buy wordt de eerste verpakkingsvrije voedingswinkel van Nederland waar bijna alles in bulk ingekocht. Een winkel waar je de hoeveelheid kunt kopen die jij zelf wilt, verpakkingsvrij. Je neemt je eigen zakjes, voorraadpotten of -blikken mee, die worden gewogen bij binnenkomst en bij de kassa wordt alles gewogen en het verschil betaal je.

Internationaal al succesvol
In deze korte video van ‘Pieter en de planeet’ kan je zien hoe dit gaat bij ‘Robuust: The Zero Waste Shop’, de eerste verpakkingsvrije winkel van België in Antwerpen:

En onlangs startte in Duitsland ‘Original Unverpackt’ en al enkele jaren is verpakkingsvrij winkelen in Barcelona en Italië een succes. Dat moet hier in Nederland ook lukken…

Crowdfunding al op 77%. Doe ook mee!
Op dit moment van schrijven, 7 november, staat Bag&Buy op 77% van het einddoel en moet het resterende bedrag van circa 17.000 nog worden gefund in 18 dagen.
De campagne loopt tot en met 24 november. “Hoe meer zielen, hoe minder verpakking.” Doe je mee?

Ook een Facebook-Like of -Share levert geld op
Buytheway…(excuus voor het woordgrapje), je kunt ook helpen via een Like of Share, want voor elke Like financiert ‘De Amersfoortse’ €5 en voor elke Share €10.

Lees ook:
>  ‘Plastic Soup, niet te vreten!’
>  Wereldmarktleider lanceert 100% biobased verpakking

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *