Wanneer weet je of een communicatie opleiding bij jou past?

Wanneer weet je of een communicatie opleiding bij jou past

Het is niet altijd even gemakkelijk direct te weten of een opleiding wel bij je past. Als je plannen hebt om een communicatie opleiding te volgen is het wel belangrijk te weten of deze studie bij je past. In dat kader is het handig om inzicht te krijgen in wat je met een dergelijke opleiding kan doen. Ook is het interessant om te weten op welke manier de studie vorm krijgt. Bijvoorbeeld om in te schatten of de studie te combineren is met je huidige werksituatie. Verder is het goed om te weten of de communicatie opleiding wellicht een prima basis vormt om een eigen bedrijf te starten als communicatieprofessional.

Carrièrerichting

Het is bij de keuze voor een HBO Communicatie opleiding onder meer van belang welk carrièredoel je voor ogen hebt. Stel voor jezelf vast wat het doel is dat je wilt bereiken met deze opleiding. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je met deze opleiding te ontwikkelen op het gebied van communicatie. Daarbij valt te denken aan het vervullen van een functie als pr medewerker net als werkzaam te zijn in het werkveld van marketingcommunicatie. Ook is het mogelijk om werkzaamheden te verrichten die betrekking hebben op communicatiebeleid.

Naast het doel om in een specifiek beroep te gaan werken, is het eveneens een optie om deze opleiding te gebruiken als je een bedrijf wilt starten als evenementenmanager. Overigens zijn er allerlei opleidingen op communicatiegebied om een carrièredoel te bereiken. Bijvoorbeeld om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van SEO en copywriting of om door te groeien naar communicatieadviseur. Dat zijn doelen waarvoor het mogelijk is een gerichte communicatie cursus te volgen.

Varianten communicatie opleidingen

Varianten communicatie opleidingen

Een ander aspect om na te gaan of een communicatie opleiding bij je past, is door naar je huidige situatie te kijken. Heb je overdag werk en een druk gezin dan past een dagopleiding daar minder goed bij dan een avondopleiding. Het is eveneens belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je een korte of lange communicatie opleiding wilt volgen. Een korte cursus is bijvoorbeeld passend om je in een specifiek communicatieonderwerp te verdiepen. Een eenjarige of tweejarige opleiding voorziet in een meer brede en diepgaande kennis op communicatiegebied. Uiteraard is het verder nog van belang om met de verwachte tijdsbesteding rekening te houden. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om een communicatie opleiding te combineren met je werk en met je privéleven.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *