Wat zijn de voordelen van een groen kantoor?

Wat zijn de voordelen van een groen kantoor

De keuze voor groen in uw kantoorruimte heeft een aantal voordelen. Deze omvatten het terugdringen van papiergebruik, het verminderen van afval, het verlagen van energiekosten, het bieden van een betere werkomgeving voor werknemers en nog veel meer. In dit artikel worden vier belangrijke voordelen van een groen kantoor genoemd. Na het lezen van deze blog zul jij vandaag nog stappen maken om je kantoorruimte te vergroenen. 

Hogere productiviteit 

Wanneer ze naast elkaar worden vergeleken, hebben de werknemers van groene kantoren de neiging om meer productiviteit te tonen dan hun tegenhangers in niet-groene werkomgevingen. Werknemers zijn over het algemeen trotser op hun werk wanneer hun werkgevers milieuvriendelijk zijn, wat hen aanmoedigt om harder te werken. Steeds meer bedrijven worden zich bewust van deze piek in de productiviteit van werknemers en beginnen groen te worden alleen maar om de productiviteit in hun eigen kantoren te verbeteren! Hier zullen ze ook rekening mee houden bij het kopen van nieuwe zit sta bureaus, wat er ook voor zal zorgen dat de werkgevers productiever worden. 

Gelukkigere en gezondere werknemers

Of je het nu realiseert of niet, de gezondheid en het humeur van je medewerkers kunnen direct worden beïnvloed door de omgeving waarin ze werken. Van luchtkanalen die werknemers blootstellen aan ongezonde lucht tot grauwe kleurenschema’s die op elke muur in het gebouw zijn geschilderd, de werkomgeving heeft meestal een directe invloed op hoe je werknemers presteren. Het veranderen van deze sfeer door voor groen te gaan, is vaak een goede manier om werknemers gelukkiger en gezonder te maken. Kantoorplanten voegen bijvoorbeeld levendigheid toe aan elke kantooromgeving. Als bijkomend voordeel kunnen planten ook de insluitingen in de lucht opvangen, waardoor de werkomgeving veel gezonder wordt. Door bloemen in de mix te gooien krijgt het kantoor een geurig aroma waar je medewerkers van kunnen genieten.

Verbeterd bedrijfsimago

Je imago is alles in de zakenwereld. Een slechte reputatie verkleint niet alleen je kansen om nieuwe klanten aan te trekken, maar kan ook potentiële toekomstige werknemers afstoten. Zowel nieuwere medewerkers als klanten waarderen een bedrijf dat zich inspant voor groen. Je wordt hierdoor gezien als iemand die om meer geeft dan alleen uw bedrijfsresultaten. Je projecteert namelijk een boodschap dat je om je medewerkers en het milieu geeft. Zowel potentiële nieuwe klanten als nieuwe werknemers zullen dit waarderen en zullen hierdoor geneigd zijn om met jou in zee te gaan dan met een concurrent, wat dus extra inkomsten voor jou oplevert. 

Positief impact op milieu

Positief impact op milieu

De mensheid heeft aanzienlijke schade toegebracht aan het milieu. Met miljoenen voertuigen die vervuilende stoffen in de lucht schieten, bedrijven die bijtende chemicaliën in de oceaan dumpen, ontbossing en meer, helpt elk klein beetje bij het herstellen van de schade die we hebben aangericht. Het hebben van een groene kantoorruimte vermindert deze impact, ook al is het maar een beetje. Het is gewoon het juiste om te doen en hopelijk zullen meer bedrijven je voorbeeld volgen terwijl je doorgaat met het promoten van groene praktijken op dagelijkse basis in je kantooromgeving.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *