Welk zakelijk nummer past bij mij?

Welk zakelijk nummer past bij mij

Als je een zakelijk nummer aanvraagt voor je onderneming, kom je terecht in een wereld met vele mogelijkheden. Ga je voor een 06-nummer? Een 085-nummer? Of toch voor een regionaal nummer? In deze blog nemen we je mee in de verschillende opties en wat voor jou de beste keus is.

Een 06-nummer

Heb je op dit moment al contact met je klanten via een 06-nummer, maar krijg je uitbreiding van een team en zou je graag een telefooncentrale creëren achter dit nummer? Dan kun je kiezen voor VoIP-zakelijk, dit is telefonie via het internet. Het 06-nummer kan doorgeschakeld worden naar verschillende mobiele telefoons en je kunt in een digitaal beheersysteem een telefooncentrale instellen. Zo weet je precies wie als eerste gebeld wordt en wie erna volgt.

Een 06-nummer is dus vooral aan te raden als je al op deze manier contact hebt met je klanten. Als je nog geen zakelijk nummer hebt, is het interessanter om te kijken naar de andere mogelijkheden.

Een 085-nummer

Een 085-nummer wordt het vaakst ingezet voor zakelijke telefonie. Klanten herkennen dit nummer en voor hen creëert het een gevoel van veiligheid als ze bellen met een 085-nummer. Een 085-nummer is een landelijk nummer en geeft je bedrijf daardoor direct een nationale uitstraling. Je kunt een 085 nummer aanvragen via VoIP bedrijven, zoals Voys. Dit proces gaat erg snel en binnen tien minuten kun je al in het bezit zijn van een of meerdere, landelijke, zakelijke nummers.

Als je de klantenservice direct professioneel wilt aanpakken dan is een 085-nummer een slimme investering.

Regionaal netnummer

Ben je als ondernemer werkzaam in een bepaald gebied of provincie en vind je het belangrijk om dit lokale karakter te benadrukken? Dan is een zakelijk, regionaal netnummer een slimme keuze voor je onderneming. Klanten herkennen het netnummer en weten daardoor dat jij in een bepaalde regio actief bent. Een regionaal, vast netnummer is interessant voor kleine zzp’ers of MKB’ers, zoals kappers, autobedrijven of kinderopvang.

De juiste keuze maken

Bij het kiezen van het juiste, zakelijke nummer is het ook belangrijk om alvast naar de toekomst te kijken. Werk je nu regionaal, maar is het je grote droom om op verschillende plekken in het land te werken? Kies dan alvast voor een 085-nummer.

Communiceer je nu via een 06-nummer, maar wil je graag professionaliseren met je bedrijf? Dan is het ook interessant om meteen voor een 085-nummer of regionaal nummer te gaan. Dit geeft klanten toch het gevoel dat ze met een serieus bedrijf contact hebben. Een 06-nummer voelt dan toch erg persoonlijk.

Neem daarom de tijd om goed na te denken over je zakelijke telefonie en klantenservice. Het aanvragen is snel geregeld, maar achteraf wijzigen is veel gedoe. Kies daarom in een keer voor de lange termijn.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *