Wil je jouw start-up laten groeien? Volg dan deze 4 tips

Wil je jouw start-up laten groeien Volg dan deze 4 tips

Je start-up tot een unicorn uit laten groeien; dit is ongetwijfeld de droom die elke ondernemer heeft die aan het roer van zijn/haar eigen start-up staat. De ervaring leert echter dat dit een stuk lastiger is dan gehoopt. Je hebt met tal van randzaken te maken en je krijgt ook met de nodige valkuilen te maken.

Gelukkig is het op meerdere manieren alsnog mogelijk om hard met je start-up te groeien. Met onderstaande tips verhoog je de kansen op een flinke groei van je start-up.

Tip 1: neem de juiste werknemers aan

Dit klinkt als het intrappen van een open deur, maar dat is allerminst het geval. Er bestaat namelijk een verschil tussen werknemers en goede werknemers. Als je de beste werknemers aanneemt, komt dit de groei van je startup alleen maar ten goede.

In de beste werknemers moet je uiteraard wel investeren. Durf dit voor ook te doen; juist daarmee geniet je op termijn van de gewenste groei van je startup.

Tip 2: kies voor extern kapitaal

Bij sommige start-ups is het een soort van sport om zoveel mogelijk eigen geld in te brengen. Op zich logisch, maar met het oog op de gewenste groei niet handig. Als je écht hard met je start-up wilt groeien, kies je het beste voor extern kapitaal.

Zo kun je kiezen voor een zakelijke financiering. Hiermee leen je een bepaald bedrag, waarna je met dit bedrag bijvoorbeeld nieuwe bedrijfsmiddelen kunt kopen. Dit bedrag kan je investeren in nieuwe machines, personeel of andere middelen die jouw productie soepeler laten verlopen. Maar je kan ook kiezen om een financiering te gebruiken om andere lasten te verlagen. Een mooi voorbeeld hiervan is zonnepanelen op je bedrijfspand laten plaatsen, deze investering betaald zich uiteindelijk zelf terug.

Tip 3: durf risico te nemen

In het leven is het soms verstandig om risico’s te nemen. Door risico’s te nemen, open je nieuwe deuren. Door risico’s te nemen pak je kansen met beide handen aan. En door risico’s te nemen, kun je je start-up een vliegende start bieden. Als een start-up eenmaal loopt, is het relatief makkelijk om de start-up verder uit te breiden. Voordat het zover is, zul je dus wel risico’s moeten nemen.

Tip 4: durf groots te dromen

If you can dream it, you can achieve it. Dit gezegde geeft aan dat je alles in het leven kunt bereiken. Het advies is daarom om groots te durven dromen. Durf ambitieuze doelen op te stellen, zodat iedereen binnen de start-up vol goede moed aan de slag gaat. Met de ambitieuze doelen laat je ook nog aan investeringspartijen zien dat je een ideale start-up bent om in te investeren!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *