ZAZU: 1e collectie tijdloze mode van duurzame wol komt eraan

Zazu

Doe mee met de crowdfunding, en ontvang 20% korting op je reward!

“Let your dreams be bigger than your fears and let your actions speak louder than your words.” Het is de favoriete quote van Marieke Andringa, oprichter van ZAZU Amsterdam. De voormalig jurist ondernemingsrecht wilde zélf iets doen aan de misstanden in de mode-wereld, werd sociaal ondernemer en biedt nu een duurzaam alternatief voor knitwear, met een fashionable design. Maak jij de eerste collectie mede mogelijk? Je ontvangt 20% korting op je Reward!

Update: Het project is succcesvol gefund (108%)

“Wij geloven in slow fashion, dat wil zeggen dat we ons op kwaliteit richten, en niet produceren afhankelijk van de mode-seizoenen. Onze breisters doen ongeveer 2 dagen over een kledingstuk, dat jij vervolgens jaren kunt dragen. Kwaliteit gaat boven kwantiteit, vinden wij” vertelt Marieke.
“Onze kleding is met de hand gemaakt door Ecuadoriaanse vrouwen, die met liefde voor hun vak onze milieuvriendelijk geproduceerde wol verwerken tot classy knits. Na vier maanden trial en error om onze modellen perfect te krijgen, is het zo ver! Onze eerste collectie is ontworpen en de monsters zijn af. We staan te popelen om onze eerste collectie te laten produceren! Maak jij onze launch mogelijk? Doe mee en ontvang onze kleding als eerste!”

ZAZU

Sociaal ondernemerschap
Tijdens een van haar reizen naar Ecuador werd Marieke geconfronteerd met de armoede waarin vele gezinnen verkeren, maar ook met de enorme potentie van de Andes regio qua grondstoffen (alpaca en merinowol!) en ambachten. Het leek haar geweldig om samen met lokale ambachtslieden die lokale wol op een milieuvriendelijke manier verwerken tot kleding, met goede arbeidsomstandigheden en een eerlijk salaris voor de makers. “Zo draagt ZAZU Amsterdam een steentje bij aan het verbeteren van de levens van Ecuadoriaanse families en stimuleren wij de lokale economie.”
Bovendien produceren zij de kleding op een eerlijke en milieuvriendelijke manier. “Als jij een kledingstuk van ZAZU koopt, sta jij aan het begin van de transitie in de mode-industrie naar een meer verantwoorde manier van produceren!” Dat betekent dus ook, dat er géén chemicaliën aan te pas komen noch toxische verfstoffen. Helemaal goed dus.

Zie www.zazuamsterdam.com voor meer info over de alpaca en merinowol.

Dutch design
Tijdloos, maar tegelijkertijd ín de tijd. De knits zijn het prachtige resultaat van de combinatie van Ecuadoraans vakmanschap en Dutch design, dat tijdloos is met een moderne twist. “Ook na een tijd dragen, blijven de stukken hun perfecte en flatterende pasvorm behouden” voegt Marieke toe.

zazu

Crowdfunding
Om de eerste kleinschalige collectie te realiseren, heeft ZAZA Amsterdam 9.000 euro aan financiering nodig.

Het project staat op moment van schrijven al op 75%. Doe je ook mee?

Van dit bedrag wordt wol ingekocht, het arbeidsloon van de breisters betaald en de etiketten en labels geproduceerd. Voor jouw investering ontvang jij een van de exclusieve producten uit de eerste collectie van ZAZU Amsterdam cadeau, tegen een aantrekkelijke korting van 20%! “Je hebt bovendien als eerste onze collectie in huis, die pas in de herfst van 2016 op de markt wordt gebracht.”
Je krijgt je kledingstuk of sjaal geleverd na afloop van de crowdfunding campagne, uiterlijk juni 2016.

Je hebt de keuze uit 5 verschillende modellen vesten, 3 truien en drie modellen sjaals, in diverse kleuren. Alle modellen zijn verkrijgbaar in maat S, M, L en XL. Zie ook de maattabel op:

www.zazuamsterdam.com

zazu

 

Meer crowdfunding:
>  Social crowdfunder Lendahand over de 5 miljoen

Toon de 5 reacties
 1. Annette schreef:

  Jammer dat dierenwelzijn niet op de agenda staat.

 2. Erwin Polderman schreef:

  Juist wel! Het is geen ganzen- of eendenpluk.., maar met alle liefde worden die dieren geschoren op het moment dat het moet gebeuren. En prima dat die wol dan wordt gebruikt in een slow fashion collectie. – Erwin, red.

 3. Marieke van ZAZU Amsterdam schreef:

  Beste Annette, ik kan bevestigen wat Erwin zegt. Het dierenwelzijn is voor ons juist heel belangrijk en een van de redenen om deze kledinglijn te beginnen. Om een voorbeeld te geven, we hebben de alpaca’s van onze leverancier in Ecuador bezocht en dit zijn prachtige, goedverzorgde dieren die in alle vrijheid leven en goed behandeld worden. Ze worden inderdaad geschoren, maar dat gebeurt zo diervriendelijk mogelijk. Wil je meer weten over het dierenwelzijn van onze alpaca’s en merinoschapen, stuur me vooral een bericht op info@zazuamsterdam.com.

 4. copsUphon schreef:

  Buy Kamagra Originale [url=https://abcialisnews.com/]Cialis[/url] Buy Propecia In Canada Cialis Cheap Diflucan 150

 5. JerrySmape schreef:

  Знаете ли вы?
  Рассказ Стивенсона о волшебной бутылке был опубликован почти одновременно на английском и самоанском языках.
  Российская учёная показала, что проект «Новой Москвы» 1923 года воспроизводил план трёхвековой давности.
  Персонажу французской комедии о Фантомасе советские подростки подражали всерьёз.
  Жизненный путь абсолютного большинства звёзд известен заранее.
  Планета — глазное яблоко может быть пригодна для жизни в одних районах и непригодна в других.

  arbeca

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.