Zelfstroom vestigt opnieuw record met crowdfunding: €2.000.000 miljoen in 1 dag

Veel succes op crowdfunding-platform DuurzaamInvesteren.nl

Zelfstroom lanceerde het project van 2 miljoen euro, donderdag 1 december op het platform DuurzaamInvesteren.nl. Dezelfde dag om 16.47 uur was dit project al vol. CEO Bram Leijten laat weten dat er veel belangstelling is voor de crowdfunding-projecten van Zelfstroom en dat door veel investeerders met interesse is uitgekeken naar het project.

Dit crowdfunding-project is uniek in Nederland doordat dit het eerste crowdfunding-project is waarbij er een door de AFM goedgekeurd prospectus verstrekt werd.

“We breken behoorlijk wat records. We waren al de eersten in Nederland die zo’n groot crowdfunding-project in Nederland gelanceerd hebben voor duurzame energie in april van dit jaar”, zegt Bram Leijten. “Nu hebben we het bedrag verdubbeld naar 2 miljoen en weten vol te krijgen binnen één dag. Een heel mooi signaal voor ons, maar ook voor de interesse naar duurzame crowdfunding-projecten.” Zelfstroom heeft nu in totaal voor 4.600.000,- euro met crowdfunding opgehaald, bestemd voor het plaatsen en verhuren van zonnestroomsystemen. De vraag naar het huren van zonnepanelen neemt in snel tempo toe. Zelfstroom is de grootste aanbieder van het verhuren van zonnepanelen in Nederland. “De ambitie is om in 2020 voor ruim 150 miljoen euro aan zonnepanelen op 50.000 woningen van particulieren geplaatst te hebben.”

Op weg naar een fossielvrij Nederland
Het bedrijf heeft als missie om samen met woningeigenaren in Nederland een bijdrage te leveren aan het reduceren van fossiele brandstoffen. Zelfstroom heeft het verhuren van zonnepanelen in Nederland geïntroduceerd en faciliteert hiermee dat zoveel mogelijk particulieren de kans krijgen om gebruik te maken van duurzame zelf opgewekte energie en zo geld te besparen op hun energierekening. De woningeigenaar hoeft dan geen investering te doen, maar slechts een klein bedrag aan huur te betalen. Door ook gebruik te maken van crowdfunding, dragen er indirect nog meer mensen bij aan het versnellen van de energietransitie in Nederland.

Meer over Zelfstroom
Zelfstroom is een grote en landelijke aanbieder waar je zonnepanelen kunt huren en kopen. Het bedrijf stimuleert particulieren in Nederland om juist nú te beginnen met het opwekken van eigen energie met zonnepanelen. Daarom verlaagt het bedrijf mogelijke drempels om sneller te kiezen voor zonnepanelen. Onder andere door complete zonnestroomsystemen te huur aan te bieden waardoor klanten direct besparen op hun energierekening zonder dat ze vooraf hoeven te investeren. Zelfstroom werkt met A-merk zonnepanelen en vergelijkt de prijzen maandelijks in een uitgebreide zonnepanelen-prijsmonitor. Of je huurt of koopt, bij Zelfstroom krijg je tien jaar garantie op een werkend systeem en kun je tien jaar een gegarandeerde opbrengst krijgen. En klanten hebben bij het bedrijf de flexibiliteit om de zonnepanelen mee te verhuizen of in te ruilen voor een nieuwere soort. Er wordt duurzaam met de A-kwaliteit, zwarte design zonnepanelen gewerkt. Zelfstroom vervult daarmee een duidelijke behoefte voor het zelf opwekken van energie met meer flexibiliteit en zekerheid. Klanten van Zelfstroom kunnen de investering voor zonnepanelen nóg sneller terugverdienen met de aanvullende groene energie en gas die ze bij Zelfstroom vrijblijvend tegen kostprijs geleverd kunnen krijgen. Daarmee hebben klanten dus maar één leverancier nodig voor al hun duurzame energiezaken.

www.zelfstroom.nl
www.duurzaaminvesteren.nl

 

Meer crowdfunding: 

Triodos neemt aandeel in DuurzaamInvesteren.nl
Alle actuele crowdfunding-projecten van partner Oneplanetcrowd

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.