Zo kan een zakelijke rekening jouw bedrijf helpen

Zo kan een zakelijke rekening jouw bedrijf helpen

Een zakelijke rekening openen kost geld. Daarom opent niet iedere zzp’er zo’n rekening als hij voor zichzelf begint. Ondanks dat je dit niet verplicht bent, kom je er vaak niet onderuit. Jouw bank wil namelijk niet dat je zakelijk geld ontvangt op je privérekening. Dit is overigens niet de enige reden om een zakelijke rekening te openen. Zo’n rekening kan jouw bedrijf namelijk ook verder helpen. Helaas zijn veel ondernemers zich hier niet van bewust. Daarom leggen we je in deze tekst uit hoe een zakelijke rekening jouw bedrijf kan helpen.

Zakelijk geld en privégeld lopen niet door elkaar

Als zzp’er is het prettig om zo weinig mogelijk kosten te hebben. Daarom besluit je misschien om een privérekening te gebruiken voor jouw bedrijf. Je hebt deze rekening immers al, waardoor het niet nodig is om een extra rekening te openen. Op deze manier bespaar je weliswaar geld, maar je haalt jezelf ook flink wat extra werk op de hals. Zakelijk geld en privégeld lopen namelijk door elkaar als je een privérekening ook zakelijk gebruikt. Moet je uitzoeken welke betalingen zakelijk en privé zijn? Dan kan dit je flink wat tijd kosten.

Vind je het frustrerend om telkens uit te zoeken welke betalingen privé en welke zakelijk zijn? Dan is een zakelijke bankrekening openen aan te raden. Met zo’n rekening scheid je zakelijk geld en privégeld namelijk van elkaar. Voor uitgaven voor je bedrijf gebruik je de zakelijke rekening, terwijl je voor persoonlijke uitgaven je privérekening gebruikt. Je hoeft zodoende nooit meer uit te zoeken welke bij- en afschrijving zakelijk en welke privé zijn.

Minder tijd kwijt aan de administratie

Veel zzp’ers willen het liefst zo min mogelijk tijd besteden aan hun administratie. Logisch, want je houdt dan meer tijd over om in jouw bedrijf te steken. Dit betekent ook dat er meer geld binnenkomt. Wanneer je als zelfstandige zonder personeel minder tijd aan de administratie wilt besteden, biedt een zakelijke rekening openen zzp uitkomst. Doordat je één specifieke rekening gebruikt voor alle zakelijke betalingen, is direct duidelijk welke bonnetjes en facturen je moet bewaren.

Maak je gebruik van een boekhoudprogramma? Dan ben je nog minder tijd kwijt aan de administratie als je een zakelijke rekening opent. De meeste boekhoudprogramma’s beschikken namelijk over een koppeling voor een zakelijke bankrekening. Wanneer je jouw rekening aan zo’n programma koppelt, worden transacties automatisch ingelezen. Hierdoor hoef je dit niet langer allemaal handmatig in te voeren.

Je komt professioneel over

Als ondernemer is jou er ongetwijfeld veel aan gelegen om professionaliteit uit te stralen. Een zakelijke rekening kan je hier een handje bij helpen. Zo’n rekening staat namelijk op naam van jouw bedrijf en is niet direct verbonden aan een persoon. Klanten die geld naar je overmaken zien de naam van jouw bedrijf op hun afschrift staan als je een zakelijke rekening hebt. Je komt hierdoor professioneel over. Deze professionele uitstraling kan je zelfs nieuwe klanten opleveren. Bovendien kan het ervoor zorgen dat klanten sneller nogmaals een product of dienst bij je afnemen. Kortom: reden genoeg om een zakelijke rekening te openen als je het ons vraagt!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *